Knut Storberget seiler HH Skagen Race

Justisministeren skal være mannskap på en First 40.7 for å lære om seiling og båtlivet.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: «Lupi», båten som Knut Storberget skal seile som mannskap.

Knut Storbergets båterfaring begrenser seg til roturer på Mjøsa. AP-politikeren fra Elverum har ikke fått tid til å trene før regattaen.

Ble invitert

Bærum seilforening fikk i fjor en sikkerhetspris. Prisen ble delt ut av Knut Storberget, og i den forbindelsen fortalte ministeren til Bærum seilforenings formann Vidar Utne at han kunne tenke seg å delta i HH Skagen Race. I år ble han invitert av foreningen, men han kunne ikke si et endelig ja før noen dager siden.

Ansvarlig for sjøsikkerheten

Som justisminister har Knut Storberget ansvaret for promillegrenser til sjøs og deler av den nye obligatoriske båtførerprøven. Den 45 år gamle politikeren skal seile mannskap på «Lupi», en First 40,7 med Bjørn Børresen som skipper. Båten seiler i den nest største LYS-klassen med 49 deltagere.

HH Skagen Race starter i kveld. Regattaen har alltid hatt høy fokus på sikkerhet til sjøs, og med sine høye sikkerhetskrav har dette økt den generelle sikkerheten på deltagende båter.  De deltagende båtene spenner fra fullblods regattamaskiner på over 50 fot til 70 talls tur seilere på rundt 30 fot.  Mannskap og deltagere er også alt fra de som seiler alle regattaer som de kan delta på, til skippere og mannskap som kun seiler noen få regattaer i året.  I år er det også noe internasjonal deltagelse med svenske og danske båter da regattaen inngår i Skagerrak Cup.

Arkivbilde av Lupi fra Færderseilasen.