Seafarer mot sitt endelige mål.
Seafarer på Oscarsborg
Tor Henrik Brigg Gjesdal, Espen Døvle, Nikolai Pedersen og kipper Fredrik Pedersen

Hjemme til 17. mai

Bærumsguttene på «Seafarer» hadde så rask Atlanterhavskrysning at de speedet opp for å rekke nasjonaldagen. Vi møtte dem på Oscarsborg.

Publisert Sist oppdatert

«Seafarer» hadde akkurat ankommet Norge og satt beina på fast grunn på øya i Drøbaksund da Seilas traff dem. De hadde da seilt fra Nederland hvor de hadde en pit-stop for å fylle diesel. Gutta hadde en velkomst i Leangbukta for noen få timer siden. (Kl. 14.00, 16. mai)

Mange høydepunkt

Skipper Fredrik Pedersen var den yngste skipperen under ARC-seilasen i desember. Han og hans bror og venner har hatt mange høyde punkt under den nøyaktig 9 måneders lange turen.

–    Cuba, British Virgin Islands og ARC har vært turens høyde punkter. Vi har vært heldige med været, men det vi har hatt av uvær har følt som nedtur akkurat der og da, men nå har det blitt minnerike opplevelser. Ut fra Portugal mot Madeira hadde vi storm. Vi førte bare en flik av rullegenuan. Bølgene var gigantiske. I et nesten fritt fall fra en av bølgene så vi 24 knop på plotteren, forteller den unge skipperen på 24 år til Seilas.

Du kan lese en artikkel om gutta i forbindelse med ARC her.

God båt

Gutta seilte en splitter Bavaria 44 Vision. Båten ble levert rett før sommerferien i fjor.

–    De som mener at Bavaria ikke er egnet for langturseiling har aldri seilt en Bavaria før. Det var mange Bavariaer som seilte til Karibia denne sesongen, men ingen hadde særlige problemer. Det var det mange andre som hadde, forteller langturseilerne til Seilas.

Det eneste problemet med båten har vært litt lekasje fra vinduet i overbygget og doradeventilene når de har fått grønn sjø over dekk.

Blitt sjømenn

Ingen av mannskapet hadde særlige seilkunnskaper før avreise. Litt seiling i en X-79 var alt de kunne vise til.

–    Vi har i løpet av ni måneder gått fra å være rekrutter til skikkelige sjømenn, forteller gutta fra båten på Oscarsborg

Tor Henrik Brigg Gjesdal skal hjem å ta skjegget. Han har vært ubarbert under hele tiden i sjøen.

Du finner guttas nettside her.