Åtte 2-krona med offentlig finansiering til Haugesund

På gårsdagens Volvo Ocean Race foredrag i Haugesund møtte vi en fornøyd Torgrim Log som kunne berette om resultatene av et vellykket offentlig spleiselag.

Publisert Sist oppdatert

Torgrim Log skriver til oss:

Takker for en hyggelig VOR-kveld hos Laastad i Haugesund!

Gjennomslag på RUP-søknaden i fylkeskommunen samt at Friluftsrådet vest la ekstra penger i kassen har nå brakt oss opp i 8 stk 2-krona!  Når vi har fått noen bilder med "barn og voksne i samme båt" lager jeg en oppfølger av den siste orienteringen i Seilas.no  Denne måten å bygge opp et større seilmiljø på kan kanskje kopieres andre steder også ?

 

Som dere ser under hadde vi en spenstig tur med en 2-krona sist søndag.  Jeg hadde ikke trodd at vi skulle ha det så gøy med en såpass konservativ og enkel båt. Kanskje kan vi få til et Volvo Fjord Race på Førdesfjorden om ikke så lenge ;-)

 

Test søndag 26. april

Vi testet 2-krona litt i formiddag i ganske frisk vind.  Med rev i storseilet og litt konservativ seiling på lav krysskurs holdt vi jevnt 5.2 knop (GPS) oppoverbakke.  (Det gikk litt saktere når vi periodevis strevde med å holde kontroll over båten i bølgene ;-) (Det var høyvann Stvgr kl 12 og vi seilte i Førdesfjorden ca kl 14.00.  5.2 knop kan derfor være et par tideler for høyt, men i så fall er sløretallet under tilsvarende  tideler for lavt...)

 

På omvendt kurs tilbake lå vi på alle forsøkene i perioder over 10 knop med korte perioder opp mot 11 knop. Når vi passerte 11,1 knop  fokuserte jeg mest på ror og storseil, mens forseiltrimmeren fra sørlige Algeri (= Sahara !) leste av 11,7 knop på GPS'en i den beste vindrossen!  Han var aktivt med for å hente i land denne lokale hastighetsrekorden, og skjønner nå fullt ut at seiling ikke bare er å drive passivt rundt med vinden. (Vi overholdt forøvrig de svenske klassereglene og løftet ikke kjølen.)

 

Poenget med 2-krona var å kjøpe inn en konservativ båt for herr og fru bedriftsansatt som kunne dra på seiltur med sine barn samt å bygge opp en klasse av konservative like båter for opplæring og bedriftsregattaseiling.  2-krona er visst ikke så konservativ likevel.

Har disse svenskene lurt oss?  ;-)))