Volvos informasjonsdirektør Tore Løvig
Engasjert publikum i Trondheim Seiforening

NSF, Volvo og Seilas forsetter turnéen

Etter besøk av turnékameratene fra NSF, Volvo og Seilas i Trondheim og Ålesund, står Bergen, Haugesund og Kristiansand for tur kommende uke.

Publisert Sist oppdatert

Om fremmøte ikke var det aller beste i det vakre vårværet, var til gjengjeld stemningen upåklagelig både i Trondheim og Ålesund der NSF president Peter Larsen og Vibecke Schøyen, Volvos Tore Løvig og Seilas´ Inger Sørensen og Mikkel Thommessen var på besøk onsdag og torsdag.

Nå står Bergen for tur, mandag 27., Haugesund tirsdag 28. og Kristiansand onsdag 29. april. Da blir det NSFs generalsekretær Espen Guttormsen som skal representere forbundet sammen med lokale styremedlemmer på de aktuelle stedene.

Norges Seilforbund vil for første gang siden seiltinget presentere sine planer og visjoner, med rekruttering og ungdomsseiling, landslag og NORSteam satsing i fokus. Volvos Tore Løvig forteller om bilmerkets engasjement i jorden rundt regattaen og at man uansett fremtidige eiere regnet med at engasjementet i Volvo Ocean Race er trygt forankret kommersielt, ikke minst fordi Volvo som eier bare står for ca 40% av de totale utgiftene ved arrangementet.

Seilas støtter seilsporten

Seilas´ Inger Sørensen presenterer forlagets abonnementstilbud til seilforeningene, der det er penger å tjene ved verving av nye abonnenter til bladet. For hver abonnent foreningen verver, går kr 250 kroner til klubbkassa. Allerede på turneen var det mange som derfor benyttet seg av dette tilbudet.

Er du interessert i å skaffe verveinntekter? Ta kontakt på mail med Inger Sørensen her.

Vil du bli abonnent på Seilas? Du kan du tegne abonnement her.

Ringte fra båten

Mikkel Thommessen forteller om Volvo Ocean Race med oppdatering om regattaen til nå, og viste flotte filmer fra regattaen frem til målgang i Rio. Et høyepunkt under denne delen av programmet i Trondheim og Ålesund var da navigatørene Aksel Magdahl og Wouter Verbraak ringte fra båtene og fortalte hva som foregikk på havet akkurat der og da, og om hvilke utfordringer man regnet med å stå overfor på den resterende delen av seilasen mot Boston. Når turnéen kommer til Bergen er båtene ventlig i mål, men det er godt håp om å få kontakt med seilerne også når de er trygt på landjorden.