8º TROFEO QUEBRAMAR
Al Cap i Valencia
Siste Al Capone forblir også i Norge. Den vil nå seile under navnet «Camilla».Foto fra Færderseilasen 2008
Al Capone har et LYS-tall på 1,56.

«Al Capone» til Norge

Vennegjeng fra Bundefjorden kjøper Sissners GP 42, og i morgen er den hjemme igjen..

Publisert Sist oppdatert

Det er fem tidligere First 40,7 seilere som skal bytte båt. Gjengen seilte «Embla», men til sommeren blir det «Al Capone».

    – Vi beholder kulehullene og navnet, forteller Christian von Trepka, som blir en av eierne. Båten forlot Valencia på forrige mandag på vei på lastebil mot Norge. På onsdag kommer den med Kielerfergen. Med på lasten er en 20 meter lang kullfibermast.

Eieren av «Al Capone» blir Christian von Trepka, Stein Ove Gordner, Tom Richard Rasmussen, Adriano Capoferro og Arne Schjerpen (eier av First 40.7 «Embla» som han fortsatt beholder).

Reparert

Båten har kun deltatt i Færderseilasen i 2007. Da den ble heist på land, røk senterløftet, og båten ble skadet. Dette skyldtes en produksjonsfeil, så båten ble levert bak til produsenten, og har ikke siden vært i Norge.

    – Båten har blitt reparert i Valencia, hvor også søsterbåtene har blitt forsterket. Al Capone er nå i topp stand. Søsterbåten vant GP42-serien i Middelhavet i fjor, og vi har snakket mye med miljøet i Middelhavet. Vi har også fått med oss noe trimmetips, forteller von Trepka.

    – Etter planen vil vi rigge i Son 1 mai-helgen og seile til Bundefjorden seilforening søndag 3 mai.

Kjøpte ny båt

Einar Sissner kjøpte ny båt etter at hans GP 42 falt i bakken da senterløftet røk. Han bestilte seg en Cookson 50, bygget i New Zealand. Denne båten var større med mer komfort, og har svingkjøl. Denne båten heter nå «Camilla»

Klar for regatta

- Vi legger opp til å delta i Bundefjorden Rundt lørdag 9. mai som første regattatest. Deretter går det slag i slag med onsdagsregattaer i Bundefjorden og alle de store regattaene på østlandet, men shorthandseiling er vi ikke helt klare for enda. Båten har en spinnaker på 180 kvm, og blir tøff å håndtere for to. Vi vil være ni-ti mann fast. Jeg er trener for Optimist-seilerne i Bundefjorden og ønsker å bruke båten for å rekruttere de eldste juniorseilerne til å få smaken av storbåtseiling for å hindre folk til å slutte å seile, forteller von Trepka til Seilas.

    Peer Moberg vil være med på prosjektet som coach.

God pris

Båten er avansert byget i karbon, er nesten ikke brukt. Den er topp utstyrt. Prisen vil ikke von Trepka ut med, men sier at det var en god pris. Båten ble kjøpt av Einar Sissners dødsbo.

    Vi vil nok prøve å bruke båten til litt eventseiling også, forteller Christian von Trepka.

Spennende båter

«Al Capone» blir en av mange spennende raske båter på regattabanen i sommer. – Jeg tror vi ligger ganske nær Landmark 43 på LYS-tall, og også Class 40 båten «Solo». Så har vi også kongens TP 52, Norsteam og «Camilla». Skroget og rigg på «Al Capone» veier bare 1800 kilo, og blybulben 2500 kilo.

På Sørlandet kjøper seilere med America's Cup erfaring en A-35. Les saken her.

GP 42 Al Capone deltok i Færderseilasen 2007 under svært lette forhold.