Drept under pirataksjon ved Somalia

27 år gamle Florent Lemacon var på vei til Zanzibar med familien da båten ble kapret av pirater.

Publisert Sist oppdatert

Franskmannen skulle starte et nytt liv på Zanzibar med familien da pirater kapret båten deres og da kaprerne truet med å drepe gislene gikk væpnede styrker til aksjon. Ifølge Dagbladet ble 27 år gamle Florent Lemacon drept da han havnet i kryssilden mellom kaprerne og styrkene. Også to av kaprerne ble drept, mens tre er tatt til fange, heter det i uttalelsen.

Seilbåten «Tanit» ble kapret lørdag utenfor nordøstkysten av Somalia. Den var da på vei mot Puntland-regionen nord i landet. Frankrike sendte inn spesialstyrkene da samtalene med kaprerne brøt sammen torsdag, sier en talsmann for myndighetene.

Franske myndigheter skal nå granske hva som skjedde. Det er tredje gang siden april i fjor at franske myndigheter bruker militære styrker mot pirater i Aden-bukta som har kapret franske fartøyer.

Ifølge det franske ekteparets internettblogg var de på vei til Zanzibar for å starte et nytt liv. På veien til den afrikanske krydderøya utenfor Tanzania plukket de opp et annet par. Seilerne hadde fått klare advarsler mot å seile gjennom den piratherjede Aden-bukta, men valgte likevel å ta denne ruta, skriver Reuters.

— Faren eksisterer, men havet er stort. Piratene skal ikke få ødelegge våre drømmer, skrev det franske paret i bloggen sin i januar.

(NTB)