Hvide Smith vraket som leder av valgkomiteen

Hvide Smith vraket som leder av valgkomiteen

Avgående president i seilforbundet velges vanligvis som leder av valgkomiteen. Ikke Stig Hvide Smith.

Publisert Sist oppdatert

Valgkomiteen nomineres av styret, men velges av seiltinget. Her tronet Stig Hvide Smith på listen som leder, men Oslo og Akershus Seilkrets ved Espen Kuhle ville det åpenbart annerledes. Og han hadde tydeligvis loddet stemningen blant delegatene. Også Karianne Melleby fra KNS var klar til å utfordre klubbkameraten Hvide Smith.

Stig Hvide Smith selv oppfattet situasjonen også så dramatisk at han gikk på talerstolen før avstemningen og sa at dersom han ikke ble valgt til leder, ønsket han heller ikke å sitte i valgkomiteen. Hans ultimatum førte ikke frem og vrakingen kan ikke oppfattes på annen måte enn som sterk mistillit til den avgående presidenten som nå er ferdig i NSF for godt.

Karianne Melleby, KNS som er gift med Starbåt- og Volvo Ocean Race seileren Eivind Melleby, blir nå valgkomiteens leder.

RETTELSE:

Det er ikke riktig slik det opprinnelig ble skrevet i denne artikkelen at Stig Hvide Smith er ute av NSF for godt. Stig Hvide-Smith er leder av NSF Internasjonalt utvalg, NSFs representant i Norske Sjø og NSFs representant i Norsk Båtråd. (Red.anm).