Mandat til Seilforbundet i lisenssaken

Mandat til Seilforbundet i lisenssaken

Tinget vedtok idag et forslag fra KNS og Bærum Seilforening som innebærer at seilforbundets styre og administrasjon får mandat til å videreutvikle en lisensordning innenfor visse rammer.

Publisert Sist oppdatert

Forslaget gir forbundets styre og administrasjon et mandat til å videreutvikle lisensordningen for seiling i entypeklasser med en øvre årlig kostnadsramme for seileren på kr 350, for juniorseilere (14-18 år) kr 300. Det skal inarbeides en løsning til en engangslisens. En forsikring for utøveren er inkludert i lisensen.

Lisensordningen skal omfatte alle regattaer på krets eller nasjonalt nivå i Norge.

I lisensordningen skal det ligge en fast fordeling til NSF´s bredde, Toppseil og tilbake til klubbene.

Videre utredning

Lisensordningen skal konsekvensvurderes og sendes på høring til kretser og klubber, før den kan innføres som er prøveordning fra 2010. Lisensordningen skal gjennomgås og evalueres på Seiltinget i 2011, og må vedtas på nytt for videre gjennomføring.

Respitt- og turseiling

For respitt, turseiling og regattaer med en blanding av entype og respittklasser skal det opprettes en komité bestående av representanter fra NSF, KNS, Bærum Seilforening, NORC, NORLYS; Hordaland seikrets og representanter fra to andre seilforeninger eller kretser, som skal utrede en modell for hvordan en lisensordning kan håndteres i denne type seilaser. Om det ikke kommer til enighet skal lisensordning for denne gruppen behandles på Seiltinget i 2011. Forslaget skal konsekvensutredes og sendes på høring til kretser og klubber.