TAG Heuer klokker i premie var et resultat av spleiselag mellom importøren Nortime og Seilas
Josten Stordahl, Per Eigen Kristiansen og Aleksander Wang-Hansen.

Årets seilere hedret på Seiltinget

Seilas og TAG Heuer gjorde kåringen lønnsom for Årets Seilere 2008.

Publisert Sist oppdatert

Sonarlaget med Jostein Stordahl, Aleksander Wang-Hansen og Per Eugen Kristiansen fra KNS ble hedret på Seiltingets første dag.

Stordahl mottok på vegne av laget Seilforbundets evigvandrende sekstant-trofé, mens Seilas, representert ved Mikkel Thommessen overrakte tre flotte TAG Heuer regattaur til en verdi på ca kr 23.000 hver til seilerne.

Sonarlaget som ble nr fire i Paralympicregattaen i Qingdao, bare to poeng bak gullvinnerne og laget har de senere årene sikret medaljer i flere VM og grade 1 regattaer. Av de vel 2000 stemmene som ble avgitt på seilas.no fikk Sonarkara 682 stemmer, 14 mer enn Aksel Magdahl på 2. plass. Laserseileren Kristian Ruth ble nr. 3 med 396 stemmer, Eivind Melleby nr. 4 med 124 og Peder Jahre med mannskap nr. 5 med 66 stemmer.

Sponsorene TAG Heuer og Seilas ønsker å støtte kåringen av Årets Seiler også i fremtiden og Thommessen inviterte Seilforbundet til å forhandle om en avtale for de neste årene når det nye styret er på plass.

Jostein Stordahl som har vært rormann på båten trekker seg fra laget i fremtiden, mens Alexander Wang-Hansen kommer til å fortsette i Sonarklassen mot Paralymics i 2012. Han har allerede deltatt i en verdenscupregatta som mannskap på den beste britiske båten, men han kunne forsikre salen om at han ikke hadde til hensikt å immigrere. Stordahl går nå tilbake til sin gamle klasse 2.4 m, foreløpig på nasjonalt nivå, men utelukker ikke en satsing mot Paralympics i 2012.