Hva innebærer seilforbundets lisensforslag?

Norges Seilforbund ønsker å følge de fleste andre forbund tilsluttet NIF, og vil innføre lisens for utøverne. Saken vil ventelig bli gjenstand for hard diskusjon på Seiltinget og styremedlem Erik Onstad forklarer her til Seilas´ lesere hva forlaget går på i detalj.

Publisert Sist oppdatert

Siktemålet med lisensforslaget er både å sikre seileren, samt å skaffe inntekter til seilforbundet. - Kan man oppnå begge dele er dette en god sak for seilsporten, mener Erik Onstad som har fått oppgaven med å presentere saken for Seiltinget kommende lørdag og søndag.

Det er et faktum at ordinær reiseforsikring ikke dekker skader på utøveren under seilas. Det er derfor behov for å forsikre seilere som er eldre enn 13 år gamle. Inntil den dagen seileren fyller 13 han han eller hun automatisk forsikring gjennom idrettsforbundet.

Seilforbundet lanserer derfor en junior-, en senior- og en engangslisens.

Juniorlisensen fra fylte 13 til den dagen seileren fyller 19 år vil koste kr 250.

Seniorlisensen fra fylte 19 til vedkommende fyller 70 koster kr 330.

Av disse beløpene utgjør premiekostnaden kr 62.

Engangslisensen koster kr 95, hvorav premiekostnaden utgjør kr 30.

Engangslisens kan tegnes via sms på mobiltelefon.

Lisenskrav vil ikke gjelde for klubbregatta i egen krets, bare for regattaer på krets- og nasjonalt nivå

Kravet gjelder fra 1.1.2010 og forbundet varsler en myk overgang, men vil etter hvert iverksette strengere overvåling og manglende lisens vil også kunne medføre protest fra konkurrerende seilere.

Forbundet anslår administrasjonskostandene til ca. kr. 230.000. Utviklingskostnader er ventet å beløpe seg til kr 50.000.

For hver inngått lisens går kr 20 til lisenstagerens seilforening, og Onstad anslår inntektspotensialet for ordningen til ca. kr. 1.000.000 pluss kr 100.000 til foreningene. Han understreker også at lisensinntektene skal tilbakeføres seilerne både på topp- og tur/hav nivå i form av trenerstøtte etc. Endelig påpeker han at Seilforbundet er et av de få forbund som ikke har lisenskrav til utøverne. Gjennomsnittlig ligger lisensprisen på ca. kr. 600.

Vi hører gjerne hva leserne våre mener om seilforbundets lisensforslag.