NSF kontingent må tas fra foreningsmedlemmene

Formannen i Asker Seilforening er skeptisk til om foreningens medlemmer er spesielt interessert i å støtte Seilforbundet, selv om beløpet i seg selv ikke virker avskrekkende

Publisert Sist oppdatert

Den profilerte askerformannen Siri Gjerdrum sier dette på bloggen sin i Seilmagasinet:

- Om NSFs forslag til kontigentøkning fra kr 45,- til 120,- pr år blir vedtatt på kommende helgs seilting må iallefall Asker Seilforening øke vår egen medlemsavgift med kr 100,- kr fra 2010. Differansen er riktignok kr 75,-, men legger vi til økningen i kontingenten til kretsen samt kompensere for generell prisstigning lander vi omtrent her for at foreningen skal kunne fortsette normal drift.

Er 100 kr mye penger? Jeg er ganske sikker på at de fleste av våre medlemmer vil anse en hundrelapp som forsvinnende lite, ja nærmest lommerusk, i sitt private årsbudsjett. Dersom styret i Asker Seilforening på årsmøtet i 2010 må foreslå kontigentøkning fra nåværende 700,- til 800,- kr for senior, husstandsmedlemmer fra 200,- til 300,- og juniorer/pensjonister fra 450,- til 550,- og begrunnet det med sårt nødvendige tiltak i egen forening mener jeg at vi kunne hatt store muligheter å fått dette vedtatt av våre medlemmer. Særlig når vi samtidig kan vise til at tidligere års økonomi har vært under full kontoll og at disponeringen av foreningens midler har vært nøktern.

Må vi øke kontingenten med 100 kr for alle våre medlemstyper og begrunne årsaken med at økningen i hovedsak ikke tilfaller egen forening, men istedet går direkte til NSF, hevder jeg utifra egen vurdering og ikke minst de mange mottatte innspill fra våre medlemmer, at vil bli møtt med harme og sterk irritasjon. Da vil den hundringsen bli en kjempekamel å svelge. Jeg vil iallefall ikke ha noen gode argumenter for at vi var tvunget til gå med for dette fordi NSF kassa er tom grunnet uforsvarlig og/eller manglende økonomisk styring og sløsing.