Sam Davies fikk mye oppmerksomhet etter reportasje i Daily Mail.
Sam Davies er rundt Kapp Horn

Bedre enn Ellen

Samantha Davies har blitt media- og publikumsyndling i Årets Vendee Globe. Men det er ikke bare dansing i cockpit og nakenseiling som har gjort henne populær.

Publisert Sist oppdatert

Davies som seiler vinnerbåten fra de to siste Vendee Globe seilasene har i høyeste grad satt sitt eget preg på denne seilasen. Ikke bare har hun hyppige og morsomme bidrag til regattaens websider, men jenta som igår passerte Kapp Horn på fjerde plass seiler også som en dronning og har på alle måte tatt opp arven etter Ellen MacArthur som tok 2. plassen i seilasen for åtte år siden, bak Michel Desjoyeaux som nå ligger an til å ta sin andre seier.

Sammenlignet med vinneren i 2004/05 Vincent Riou har hun holdt imponerende fart gjennom Sydishavet fra Kapp det Gode Håp til Kapp Horn. Til tross for at hun lå stand by under redningen av Yann Elies og at distansen er 1100 nm lenger på grunn av begrensninger for å komme bort fra isområdene  har hun seilt strekket på 34 dager 15 timer og 50 minutter, sammenlignet med Rious tid i samme båt på 33 dager 6 timer og 25 minutter i den samme båten i 2004/05. 

Selv om det skal mye til at hun kommer til å slå MacArthus plassering fra 2000/01 som var en imponerende 2. plass, er det mye som tyder å at hun kan slå Ellens tid rundt jorden på 94 døgn og fire timer. Også Desjoyeaux´ vinnertid på 93 døgn og tre timer står også i fare for å falle for den populære jenta som for 11 år siden var med Tracy Edwards i en jentebåt i førsøket på å sette nye jorden rundt rekord. Den gang havarerte jentene da masten gikk i havet, mellom New Zealand og Kapp Horn.

Se fersk film fra Sam Davies tatt opp rett før hun rundet Kapp Horn.