Øyvind Larsen og Heidi Rian
Familien Olsen fra «Thea»

Langturforedrag i Fredrikstad

Mannskapet fra «Marelia» og «Thea» forteller fra sin tur til Karibia 26. november.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 26. November holder familien Olsen fra Thea og Øyvind Larsen og Heidi Rian fra «Marelia» foredrag i Fredrikstad seilforenings regi. Klokkeslett er foreløpig ikke satt.

Dette skrev vi om «Thea» i forbindelse med ARC reportasje i Seilas 9-2007

Holder skole om bord

Familien Olsen fra Fredrikstad  har tatt ett års avbrekk med to barn på åtte og 12 år. «SY Thea» er en Dehler 43 CWS. Om bord holder mamma Christin og pappa Truls skole hver dag, og barna har egen side på båtens nettside. Der har Tobias, (8) skrevet: «Nå har jeg bodd i båten vår i 10 uker, og jeg har det veldig fint. Her kan jeg bo i 33 år.. Ha ha.Men savner vennene mine og huset mitt littegrann.» Sammen med «Marelia» seilte «SY Thea» innom Marokko på vei mot Kanariøyene. Kun 10 prosent av ARC-deltagerne velger denne ruten og droppet dermed Madeira.

Dette skrev vi om «Marelia» i forbindelse med ARC reportasje i Seilas 9-2007

Båtskrekk og sykdom

Øyvind Larsen og Heidi Rian fra Østfold er av gårde i en Sun Odyssey 37 med navn «Marelia». Heidi satt for åtte år siden og holdt seg fast i rekka ute på Bastøferga av skrekk. Etter diverse seilturer er skrekken kurért, blant annet med hjelp av Øyvind Larsen som ble hennes mann etter en seiltur fra Madeira til Gran Canaria i 2000. Giftemålet resulterte i seks tenåringer i huset, og det førte til båtkjøp som en løsning for å få litt tid sammen. Heidi ble nyretransplantert for 14 år siden. Det gjør at langturen raskt kan ta slutt for henne. Hun må derfor være sin egen lege i tett samarbeid med sykehuset Fredrikstad og skal på sykehus på Kanariøyene og eventuelt andre steder etter behov.

Du kan lese vår reportasje fra båten «Thea» her