«Empire», en Bavaria 44
Heidi Våge

Gravide Heidi uønsket i Australia

Etter tre måneder i New Caledonia i Stillehavet er «Empire» og mannskap klare til å seile mot nye farvann. Planen var å sette kursen mot Australia, hvor håpet var at Heidi skulle føde.

Publisert Sist oppdatert

Australske myndigheter ser ut til å sette foten ned for Empires besøk i denne omgang. At Heidi er gravid og at vi tidligere har besøkt Brasil og Chile gjør oss særdeles smittefarlige. Som gravid skal man ikke ta røntgen av bryst/lunger, i hvert fall ikke i graviditetens tidlige fase. For australske myndigheter er dette et meget viktig punkt på deres liste over kriterier som må oppfylles dersom en stakkars turist skal få lov til å besøke kontinentet.

Et lite håp

Siste ord i saken er ikke sagt enda, så det finnes fortsatt et ørlite håp om at visum til Australia blir innvilget også for Heidi. Eivind kunne uten fare få tatt sine røntgenbilder, og ble etter 7 ukers behandlingstid innvilget visum.

Dersom Heidi ikke får visum i denne omgang, setter vi som planlagt før graviditeten kursen tilbake mot New Zealand. Kanskje tar New Zealands myndigheter oss imot, selv om Heidi er gravid. Men vi håper i det lengste at australske myndigheter endrer sitt standpunkt.