Heitmann fosser frem

Jeanneau-importør Heitmann Marin haddet et bra år i fjor, og selger fortsatt mange båter, ifølge Peter Heitmann.

Publisert Sist oppdatert

-    Vi solgte båter på den flytende messen i september, og vi har solgt båter etter messen. Hos oss oppleves situasjonen som nesten normal, forteller Peter Heitmann i Heitmann Marin AS i en pressemelding.

Heitmann Marin omsatte i 2007 seilbåter for 108 millioner kroner og satt igjen med et resultat før skatt på 11 millioner kroner. Driftsresultatet var på 8,5 millioner kroner. Heitmann Marin har god resultatmargin og solid egenkapitalandel i forhold til bransjen generelt.

-    Solid økonomi gir kundene våre trygghet. Jeg blir litt skremt når jeg ser hvor mange som kjøper ”billige” båter. Det er kanskje ikke noe galt med båtene, men hva gjør kunden hvis importøren plutselig forsvinner? undrer Heitmann.

Offensiv fabrikk

Heitmann har importert franske seilbåter i 28 år, og har vært med på både oppturer og nedturer i båtbransjen. -   Vi har ikke ”overliggere”, og brukte Jeanneau båter er fortsatt lett omsettelige. Jeanneau møter et tregere marked med en offensiv strategi. Prisene har ikke gått opp, og kundene får store utstyrspakker med i prisen. I dagens situasjon tror jeg det kan hjelpe oss til ytterligere å kapre markedsandeler, sier Heitmann

Fra motor til seil

Jeanneau har modeller som dekker hele seilbåtmarkedet fra den ultra raske regattamodellen Sun Fast 3200 til en komfortabel dekksalongseiler på 50 fot.

Heitmann merker det er mange som går fra motorbåt til seilbåt. De som gjør dette, velger ofte en litt større båt med dekksalong. En komfortabel seilbåt på 50 fot koster omtrent det samme som en enkel motorbåt på 30 fot.

-   Sun Odyssey 50DS er en ny modell som har slått veldig godt an. Båten har en stor rommelig, dekksalong. For drøye to millioner kroner kan man skaffe seg et komfortabelt, flytende landsted, sier Heitmann.

Weekenden 18. og 19. oktober åpner dørene til den store, permanente utstillingen firmaet har i Drøbak. -    Det har vi gjort i flere år. Folk kan i fred og ro se på båtene og kose seg – enten de er her for å kjøpe eller bare kikke, sier Heitmann.