Michael (16) skal seile jorden rundt - alene

Han seilte alene over Atlanterhavet i den modne alder av 14. To år senere gjør den unge engelskmannen Michael Perham seg klar for et enda større eventyr: Jorden rundt alene. Non stop!

Publisert Sist oppdatert

Unggutten fra Potters Bar i Hertfordshire seilte alene fra Gibraltar til Antigua i 2007, riktignok med faren seilende samtidig i en lignende båt, men rekorden som yngste soloseiler over «dammen» er ubestridt. Nå er han 16 år gammel og har altså lagt enda mer ambisiøse planer: Jorden rundt.

Du kan lese om hans Atlanterhavsrekord her.

Michael Perham, som - åpenbart - har vokst opp i en seilglad familie begynte å seile som seksåring, og har tross sin unge alder betydelig erfaring og god utdannelse innen seilsport og navigasjon. Og - ikke minst har han mer enn en liten porsjon eventyrlyst. Han var akkurat kommet tilbake fra atlanterhavsreisen med 29 fot (9 meter) lange «Cheeky Monkey» da planleggingen av selve superturen tok til.

Skal Michael klare å slå dagens rekordinnehaver Dave Dicks må han legge ut på ekspedisjonen med Open 50-regattabåten i god til før jul, ellers er det lite håp om å få brukbare seilforhold i det knalltøffe Sørishavet. Planlagt start fra England er derfor i november, og han regner med å ha fullført turen i mars 2009.

Og oppladningen har inneholdt et knallhardt treningsskjema, som ifølge prosjektets hjemmeside blant annet har omfattet jobb hos både en seilmaker og på et verft som bygger karbonfiberbåter, han har lært seg å reparere utstyr og trent på overlevelsesteknikker og annen kunnskap som gjør det mulig å returnere trygt til England etter 4-5 måneders ensom non-stop seilas.