Hagen vil selge superyachten

Matmilliardær Stein Erik Hagen har nesten fått halvert formuen siden i fjor. Selv om han fortsatt er god for et tosifret milliardbeløp, har investoren begynt å kvitte seg med eiendeler som et privat jetfly - og den 142 fot lange seilbåten "Canica".

Publisert Sist oppdatert

Så den som er på jakt etter en meget eksklusiv "one off" seilyacht til vel hundre millioner kroner vet hvor letingen kan starte.

"Canica" ble bygget ved Baltic Yachts i Finland i 2003. Båten er 42,9 meter lang, 8,3 meter bred og er tegnet av tyske Judel/Vrolijk & co i samarbeid med SP-Technologies, R & J Design og interiørarkitekt John Munford. Båten har et seilareal på 874 kvadratmeter og en Caterpillar diesel mønstrer tusen hestekrefter til hjelp om vinden skulle utebli.

Båten er bygget med tanke på avanserte seilegenskaper. Skroget er i glassfiber med rikelige innslag av kevlar og karbonfiber, noe som ifølge verftet medvirker til at deplasementet, 165 tonn, kun er halvparten av hva som er vanlig på andre yachter i samme størrelsesklasse.

Stein Erik Hagen har brukt superbåten flittig til seilturer verden over, og selv om han nå vurderer å selge familiens flaggskip mangler ikke båtentusiasten muligheter til å komme seg på sjøen. Ifølge en oversikt i VG disponerte Stein Erik Hagen tilsammen 15 båter i fjor.

Foto: www.balticyachts.com