Gjensyn med båten sin etter 44 år

Svenning Torp solgte i 1964 sin 12.5 kvm «Skårungen» til Ålesund. I helgen seilte han igjen sin gamle båt i regatta

Publisert Sist oppdatert

Seks middelaldrende seilerentusiaster hadde i helgen satt hverandre i stevne i Risør for å feire 25 år siden kjøpet av halvtonneren «Fønix». De seks har også etter at halvtonnren ble solgt gjennomført mange spennende seilprosjekter sammen, med turer fra Karibien til Svalbard og seiling i Sydatlanteren og nord til Island og Grønland.

Nå skulle 25 års jubileet feires med regatta og hva da var mer naturlig enn at den skulle foregå i 12.5 kvm, klassen som tre av seilerne hadde vokst opp med i tenårene. Seilere i Risør Seilforening hadde generøst stilt opp med foruten C 102, Torps gamle «Skårungen» , Kong Haralds første båt, C 76, «Fram» samt C 77, «Skvulp».

Båtene ble fordelt mellom lagene med to seilere i hver båt, der hver fikk styre i to av de fire seilasene som ble avviklet under perfekte forhold, med 6-8 m/sek nordøst og start fra Kastellet under kyndig ledelse av Risørs Cato Amundsen. Carl Arthur Solberg og Mikkel Thommessen i «Fram» vant samtlige seilaser, mens 2. og 3. plassene ble jevnlig fordelt mellom Eivind Astrup og Paal Lien i «Skvulp» og Svenning Torp og Tore Bjørn-Hansen som også i sekstiårene seilte sammen i «Skårungen».

Etter regattaen var det premieutdeling på bryggen der samtlige seilere fikk premie, og hvor det også vanket pokal på arrangøren Risør Seilforening, idet gjestene har satt opp en vandrepokal for 12.5 kvm klassen i Risør.