Treneren Jan Steven Johannessen

Nordmann blir landslagssjef for svenske laserseilere

Den anerkjente norske seiltreneren Jan Steven Johannessen avslutter sitt engasjement som landslagtrener for Østerrike etter OL. Nå tar han over det svenske landslaget i Laser, samtidig som han skal jobbe deltid med KNS seilerne. Han tror på norske medaljer i OL.

Publisert Sist oppdatert

Jan Steven Johannessen har høstet stor internasjonal anerkjennelse for sitt trenerarbeide i Østerrike der han blant annet har trent frem sølvvinneren fra OL i Athen, Andreas Geritzer. Det var defor et kupp for KNS da foreningen for ca. to år siden sikret ham som deltids trener for sine seilere. Det skal han fortsette med og regner med å fordele tiden 20/80 på henholdsvis KNS og de svenske laserseilerne. Han har allerede jobbet mye med svenskene, særlig med Rasmus Myrgren som i et heldig øyeblikk kan få medalje i laserklassen i OL. Johannessen skryter av sin trenerkollega i KNS, Niklas Skovly som vil fortsette å ha ansvar for seilerutviklingen på Ulabrand, mens han selv skal konsentrere seg om foreningens elite/OL-seilere.

Før OL i Qingdao har Johannessen også jobbet med KNS-seilerne i Yngling og Finnjolleseileren Peer Moberg, samt Askers Laserseiler Kristian Ruth. Han berømmer Ynglingjentene og Ruth for å ha gjort ekstrem fremgang de siste seks månedene og mener Ynglingjentene Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefeod blir Norges største medaljehåp blant seilerne. I Laserklassen har han en liste på 15 seiler som alle kan vinne medalje. Kristian Ruth er ikke på denne, men med en optimal serie kan han bli blant de ti beste som får seile medaljefinale, håper Johannessen. Tom Slingsby, AUS og Paul Goodison, GBR er hans største medaljefavorittene i Laser.

Ifølge Jan Steven Johannessen vil Peer Mobergs store rutine kunne bety mye for hans OL innsats. Seiler han opp mot sitt beste, kan det bli medalje, mener han. Den siste KNS seileren, Cathrine Gjerpen er med for å lære til 2012, sier han. Får hun en plass blant de 20 beste kan man sammenligne med Siren Sundby som ble 19 i sitt første OL i 2000.