Feiring om bord på "Flugt Passat"
25.000 kroner overrekkes

Innsamling ga 25.000 kroner

Innsamlingsaksjonen i Seilas til Mariann Palmborg på Bequia har innbragt 25.000 kroner, og pengene ble overlevert i går.

Publisert Sist oppdatert

I går overrakte initiativtager Carsten Mørch Von der Fehr pengene til Mariann Palmborg, som for tiden er på Norgesbesøk fra den karibiske øya Bequia. Der har hun de siste 20 årene holdt fest for norske seilere hver jul. Hun er ellers kjent for å ta seg av unger og løsbikkjer på den vesle øya i Grenadinene i Karibia.

Innsamlingsaksjonen ble satt i gang for å skaffe Mariann Palmborg ny bil etter hennes gamle Land Rover fra 1954 nylig knelte. Palmborg bruker bilen i arbeidet med å se etter bikkjer og barn på øya, og med 25.000 blanke kroner håper hun at hun kan realisere drømmen om å åpne et lite dyrehospital på øya. Seilas har oppfordret langturseilere til å gi bidrag i bladet og her på seilas.no, og med stor givervilje blant leserne har dette resultert i 25.000 kroner.

Mariann Palmborg havnet på Bequia etter at hun og mannen forliste med skøyta ”Fredag” underveis til jordomseiling på midten av 80-tallet. Etter forliset slo hun seg ned på øya, og er blitt en kjent og kjær skikkelse for mange nordmenn som seiler på langtur til Karibia. Svært mange er innom Bequia og hilser på ”seilermamaen” som gjestfritt tar i mot besøkende. Mariann var rørt under overrekkelsen i går, og vil gjerne takke alle som har bidratt med midler. Sjekken ble overrakt under en samling om bord på Mørch Fon der Fehrs båt ”Flugt Passat” i går.