Nye folk til Alizé

Arme Riddere AS har kjøpt opp 30 prosent av Alizé Yachts AS, og selskape satser nå på spisskompetanse.

Publisert Sist oppdatert

Arkivfoto:  Lars Loennechen, Espen Guttormsen og co fra Arme Riddere går inn i Alizé

Pressemelding fra Alizé

Alizé er betegnelsen på den nordøstlige passatvinden som blåser fra Afrika til Karibien på den nordlige halvkule. På samme vis som passaten har ført sjøfarende trygt og raskt over Atlanteren i århundrer, er oppgaven til Alizé Yachts å sørge for at ditt båtprosjekt blir vellykket. Selskapet tar nå form som et kompetansesenter bestående av et nettverk av personer med mye erfaring og kunnskap om seiling, seilbåt og alt tilhørende utstyr.

Alizé Yachts setter dermed mennesket i fokus i et ellers utstyrsorientert marked. Ved å tilby unik kompetanse og kontinuerlig oppfølging skal firmaet coache hver enkelt kunde mot hans eller hennes personlige mål, det være seg problemfri seilferie, langturseilas eller regattaresultater. Firmaets mål er fornøyde kunder som verdsetter den personlige og langsiktige kontakten med menneskene som står bak. 

Daglig leder i Alizé Yachts, Peter Øye, mener det er viktig å se på selskapet som en samarbeidspartner som har de nødvendige forutsetninger for, og objektivitet nok til, å være rådgivende innenfor seilbåtmarkedet.

For det første er ikke selskapet knyttet opp til en eller to leverandører, men representerer en rekke verft og utstyrsprodusenter. Er det noe som viser seg ikke å holde mål, må det vike plassen for andre leverandører.

For det andre har de opprinnelige aksjonærene nå samlet en rekke toppnavn innen norsk seilsport på eiersiden ved å selge 30% av selskapet til firmaet Arme Riddere, selskapet som representerer Archambault og som seiler den nye Archambault 40RC. Ved å involvere de nye partnerne i daglig drift, tilbyr Alizé Yachts dermed et kompetansenivå og en troverdighet som det kan bli vanskelig for andre i bransjen å matche.

Dette er mannskapet ombord i Alizé Yachts:

Espen Guttormsen (40) Espen har ansvaret for valg av seil, elektronikk og annet utstyr på båtene som leveres gjennom Alizé Yachts. Ved å ha avtaler med de fleste av de store produsentene, mener han at firmaet har forutsetninger for å komme med gode råd og anbefalinger. Espen, som kanskje er Norges mest erfarne havseiler, har deltatt på to Volvo Ocean Race med Djuice og Kværner Innovation. Har seilt og jobbet med seiling i nesten 20 år, og er en av få norske profesjonelle seilere. Espen er generalsekretær i Norges Seilforbund.

Lars Loennechen (49) Ingen andre har deltatt som trener i flere OL enn Lars, fra OL i Seoul 1988 til Beijing 2008. Har jobbet i Norges Seilforbund som trener i mer enn 20 år. Trente Linda Andersen til Norges første OL-gull for kvinner i sommer-OL i Barcelona i 1992 og kan vise til flere VM- og EM-gull med utøvere i mange forskjellige klasser. Til daglig jobber Lars som landslagstrener i Norges Seilforbund.

Thomas Guttormsen (38) Som trener for Siren Sundby, kan Thomas vise til OL-gull i 2004, 3 VM-gull og en rekke internasjonale medaljer. I tillegg har Thomas lang erfaring fra havseiling med flere topplasseringer. Til daglig jobber Thomas som landslagstrener i Norges Seilforbund.

Frank Kirkeland (31) Hvis du vil seile fort, skal du snakke med Frank. Han er den som vet mest om flerskrog og er derfor en ressurs for interessenter i Dragonfly. Hans siste seilerfaring var ombord på Knut Frostad sin trimaran, Academy, hvor han var sentralt mannskap. Frank har i tillegg vært landslagseiler i 49’er frem til 2002. Til daglig jobber Frank som landslagstrener i Norges Seilforbund.

Henrik Næss (45) Henrik har over 30 års erfaring fra regattaseiling, både baneseiling og havseilas, i alt fra små til store kjølbåter. Har tidligere jobbet som seilmaker og fratrer sin nåværende stilling som markedssjef i Norges Seilforbund.

Ole-Petter Pollen (42) Effektiv håndtering og kvalitetssikring av brukte båter er en utfordring i dagens marked. Ole-Petter har lang erfaring på området og er ansvarlig for å utvikle denne delen av selskapet. Med sølv fra OL i Barcelona 1992 og en rekke medaljer i VM og EM, har Ole-Petter seiling i blodet. Mange kjenner allerede Ole-Petter som agent for Hallberg-Rassy i Norge.

Peter Øye (44) Sivilingeniør og seiler med lang erfaring fra ledelse, produksjon og teknisk salg, er den som er ansvarlig for daglig ledelse av Alizé Yachts AS.

Alizé Yachts representerer følgende verft i Norge:

Archambault: fransk produsent av regattabåter, Arcona: svensk produsent av tur- og regattabåter, Allures: fransk produsent av robuste langturseilere med senkekjøl og skrog i aluminium, Dragonfly: dansk produsent av hurtige trimaraner med det innovative swing-wing konseptet for å redusere bredden i havn,  Latitude 46: fransk produsent av Tofinou dagseilere, RM: fransk produsent av raske og robuste langturseilere

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett