Ny Tangvald-bok på norsk

Ny Tangvald-bok på norsk

Per Tangvald er ute med boken «Vagabond», som er gitt ut på engelsk under tittelen «Sea Gypsy»

Publisert Sist oppdatert

Per Tangvald — legendarisk seiler og eventyrer, som vi kjenner fra biografien «På liv og død». Her møter vi Per mange år tidligere, allerede godt gift, men lar ikke det bety stort i sin iver etter å søke mannskap til sin Dorothea. Som han selv sier i boken: «Men én ting skal du være klar over; hvis jeg hadde vært fornøyd med å ligge helt alene i den lille køya, da hadde jeg ansatt en mann».

Det skal ikke gå slik Per ønsker: ¨Et par dager senere — på en grå, regnfull morgen — åpnet jeg luken og fikk se en elegant kvinne som kom gående mot Dorothea. Det var noe merkelig kjent ved henne. Så gikk det opp for meg at det var min kone. Et øyeblikk senere sto hun ved siden av skipet og ga meg et sursøtt smil: «Kan jeg komme om bord, kjære?»¨

Vi kan le og kanskje også gråte av alle hans kvinnehistorier, samtidig som vi fryder oss over eventyret denne mannen gir oss i sin seileglede!

Boka koster 249 kroner. Du kan bestille "Vagabond" i nettbokhandelen til seilas.no. Abonnenter på Seilas får 10 prosent rabatt. Bestil boka og betal med kort her.

Boken originaltittel er «Sea Gypsy» og den har ikke vært gitt ut på norsk tidligere. Den er oversatt av Karl E. Engenes og gis ut av Flyt Forlag.