Seilas har seilt det kaprete seilskipet

Det seilende cruiseskipet «Le Ponant» ble på lørdag tatt av sjørøvere utenfor Somalia. Her får du litt mer informasjon om fartøyet.

Publisert Sist oppdatert

Situasjonen utenfor Afrikas østkyst er spent. Båten ble kapret i et område som er svært beryktet for pirater. Det var ingen gjester om bord, kun et mannskap på 30.

Vil unngå blodbad.

 Frankrikes utenriksminister bekrefter at de har opprettet kontakt med piratene som fredag kapret en fransk luksusyacht.

- Vi må gjøre alt for å unngå et blodbad, sier den franske utenriksministeren Bernard Kouchner.

Søndag bekreftet han at franske myndigheter er i kontakt med piratene som kapret yachten med et mannkap på 30 utenfor Afrikas østkyst. Melder VG.nett i dag.

Femstjerners seilferie

Seilas’ tidligere redaktør Henrich Nissen-Lie seilte med «Le Ponant» i 1992. Han kunne fortelle om en aktiv ferie der passasjerene får tilbud om å få seile brett, kjøre vannski eller å dykke. Det ble også holdt dykkekurs ombord. Det er plass til 64 passasjerer i 32 lugarer. Lugarene var komfortable, men ikke like store som på motoriserte cruiseskip. Skipet har aircondition. I 1993 kostet en ukes cruise 2190 dollar.

Ikke noe juks

Nissen-Lie kunne fortelle om et skikkelig seilskip med moderne rigger med fullspilte storseil, levert fra North. Båten har 1500 kvm seil fordelt på tre master som rager 50 meter. Skipet har også en enorm gennaker i garderoben. Skipet seiler 14-16 knop i 20 knops vind. Båten krenger maksimalt 6 grader, over 25 knops vind blir seilene revet.

Det 289 fots lange skipet var bygget i 1991 i Frankrike. Det kostet 120 mill franc å bygge det.

Se reklamefilm av båten