Carsten Mørch von der Fehr
Marianns bil er sliten

Seilermama trenger bil

Mariann Palmborg på Bequia  har vært vertinne og «mama» for norske langturseilere i to tiår. Nå trenger hun ny bil, og Carsten Mørch von der Fehr har startet innsamlingsaksjon for henne.

Publisert Sist oppdatert

Carsten Mørch von der Fehr forteller til Seilas at over 200 nordmenn nyter glede av Mariann Palmborg julearrangement på Bequia hvert år, og han syn vi nå burde gi litt tilbake for hennes gjestfrihet. Om alle som er på besøk av henne i løpet av bare ett år spytter inn 100 kroner, så vil Palmborg få en sikker bil.

– For noen år siden seilte noen venner og jeg fra Norge via Kanariøyene til Karibia og tilbake med «Wai King», en 62 fots Saxe. Underveis ble vi kjent med Mariann Palmborg på Bequia, og nylig traff jeg henne igjen da jeg leiet båt og seilte i Karibia i vinter, forteller Carsten Mørch von der Fehr.

Julefeiring på Bequia

Mariann Palmborg er for langturseilere et kjent begrep, og mange av

dem som tar turen over Atlanteren setter kurs for Bequia for å feire jul hos Mariann. Tusenvis av norske seilere har nytt godt av hennes gjestfrihet julaften, med gløggparty for alle. Hun kjenner alle, og mange blir invitert til middag hos henne senere i jula og når de ellers er innom Bequia i resten av sesongen. Mariann er alltid blid, kjenner alle og åpner sine dører for alle, ung som gammel.

Farlig bil

– Mariann er blant annet kjent for hennes kjæreste eiendel, hennes meget

spesielle Landrover fra 1954, malt og pyntet av henne selv. Dessverre synger den på siste verset og står for øyeblikket parkert, bremsene sviktet og vil ikke mer, selv etter flere reparasjoner. Men det er bare et av mange problemer med bilen. For de som har hatt anledning til å stifte nærmere bekjentskap med bilen, er det helt klart at den neppe overlever mange flere turer opp og ned til byen. For øyeblikket låner Mariann en bil av Peter, men hun trenger en ny. En brukbar bil for henne koster ca. kr. 25.000,- på St. Vincent, sier Carsten Mørch von der Fehr.

    

Drømmer om et dyrehospital

Han går nå i bresjen for en innsamlingsaksjon til Mariann. Alle som ønsker å gi noe igjen til Mariann kan bidra. Mariann er sterkt opptatt av dyrene på Bequia, spesielt hundene. Hun er nå pensjonist og vil nå være hele året på Bequia der hun vil utvide sitt engasjement for dyrene blant annet ved å starte et dyrehospital

Seilas vil få oversikt over kontoen når pengene er samlet inn, og vil kontrollere at disse virkelig kommer frem til mottageren på Bequia. Kontonummer som bidrag kan overføres til er: 1720.51.87081, Carsten Mørch von der Fehr, IT-senteret AS, Svoldergata 9, 0271 Oslo.

Du treffer Carsten Mørch von der Fehr på mail her