Pål og Pauline har lang efraring med regattaseiling
Familien skal seile en First 31.7. Her fotografert under Hovdan Skagen Race.
Edvard (7) og Emil (9) er oppvokst i båt og gleder seg til turen.

Tar fødselspermisjonen på havet

Det er under to uker til termin, men om noen måneder seiler familen på fem på vei til Karibia.

Publisert Sist oppdatert

Pauline og Pål Batbak lar permisjonspengene bli en del av å finansiere et års avbrekk. Fra før har de to sønner på syv og ni år som har vokst opp om bord.

           – Når barna opplever seillivet fra første stund klarer de seg utmerket, forteller Pauline. Pauline tror hun får en jente, som da vil være fem måneder gammel når de reiser.

Værre med større barn

Familien Bratbak er ikke de eneste som reiser med små. Akkurat nå er båten «SOL» med Familien Heli-Hansen fra Fredrikstad i Karibia med to små. Den minste var bare noen uker da de la i vei. Seilas møtte familien i Las Palmas før Atlanterhavskryssingen. Da sa mamma Line at det var mer jobb med Aurora på tre enn med Jørgen på noen måneder. Barn under ett år har ikke utviklet balanseorganet skikkelig og blir derfor ikke sjøsyke

Les hele saken her

Liten båt

Familien tar turen i en First 31,7 på 31-fot, ti fot mindre enn de fleste båtene i deres selskap.

– En mindre båt er lettere å håndtere, og langt billigere å seile, forteller Pauline, som leger til at familien har hatt flere lengre

sommerferier om bord.

– Største forskjellen er at vi ikke ta oss med oss hva som helst. Dykkerutstyret må nok ligge hjemme, sukker hun.

Les mer om båtvalget på seilas her.

Til Karibia

– Vi drar i august og krysser Atlanteren i begynnelsen av desember. Vi seiler dit barn og voksne føler for. Vi kan tenke oss å seile et stykke langs østkysten av USA før vi setter kursen hjem via Azorene til Irland, eller direkte til Irland. Planlagt hjemkomst er i slutten av juni.

Seilt før

Paret har seilt før. Begge er erfarende regattaseilere og Pauline er til og med verdensmester. Pl seilte samme rute for ti år siden, den gangen i en IF på bare 26-fot. 31 fo er luksus mener han, men ser at det blir andre utfordringer med tre barn. De to eldste må også følge skolegang på havet.