Seilere på bedriftsbesøk

De norske landslagsseilerne og Toppseil-laget var igår på bedriftsbesøk i Moss der de fikk innblikk i hvordan en av verdens største produsenter av fritidsklær utvikler og tester klær og skotøy som er i daglig bruk hos seilere verden rundt.

Publisert Sist oppdatert

Etter en enkel middag i kantinen ble seilerne delt inn i grupper og fikk gå gjennom  flere prosesser i utvikling, testing og presentasjon av seiltøy. De møtte en solid del av Helly Hansen's internasjonla produkt- og markedsføringsteam:

Manager for vannsport Tor Jenssen og designer Kari Aandal presenterte klær og dro linjer fra Berge Viking kolleksjonen fra 1981 til dagens avanserte klær for Ericsson Sailing Team i det kommende Volvo Océan Race. De mest avanserte plaggene koster nærmere 30.000 å produsere og bllir neppe bestselgere, men som testutstyr gir de erfaringsgrunnlag for rimeligere seiltøy som alle kan kjøpe i butikken.

Helly Hansen har tatt mål av seg til å bli verdensleder på prodksjon av avanserte seilsko. Kolleksjonen ble presentert av

Kristoffer Ulriksen som har tittelen Product Manager Footwear og som refererte til testen av seilstøvler i det siste Seilas som et bevis på at man på lang vei hadde lyktes.

I labarotoriet møtte seilerne testmanager Øyvind Vedvik og produktutvikler Marta Anna Balcerzak som viste hvordan man tester vanntettheten i duk og sømmer.

Fra markedsavdelingen deltok ellers Rebekka Strohschein, Markedssjef Skandinavia  og Jacqueline Menkin fra markedsavdelingen, samt  Karl-Einar V. Jensen Marketing Manager Water sports som etter runden i fabrikken tok seilerne med på en audiovisuell ferd gjennom produkter, filosofi og samarbeidspartnere. 

Besøket ble avsluttet med en rask handlerunde i butikken for de ansatte der seilerne kunne kjøpe julepresanger til seg selv og andre.

Mange av de beste landslagsseilerne var på plass. Siren Sundby nettopp ankommet fra USA der hun rapporterte om ypperlige treningsforhold med mye seiling, og Peer Moberg som er på kort besøk hjemme etter et hektisk reiseprogram jorden rundt. Mindre hektisk blir det neppe fremover når han skal kombinere OL satsningen i Finnjolle med seiling i Einar Sisseners nye 50 foter. Christopher Gundersen drar snart sammen med makkeren Frode Bovim til Australia. Det samme gjør brettseiler Jannicke Stålstrøm, mens paralympicseilerne forbereder seg til sesongstart i Miami.

Blant  Toppseilseilerne stilte blant andre verdensmester i E-jolle Mathias Mollatt, Tilla Thorleifsson og et knippe 470-jenter.