Christian Løken aktuell for Volvo Ocean Race
Thomas Nilsson aktuell for Volvo Ocesn Race
Sportssjefen i NSF Espen Guttormsen er aktuell for Ericsson laget i Volvo Ocean Race

Guttormsen tilbudt plass på Ericssonbåten

De norske sportssjefen i Seiling, Espen Guttormsen som har to jorden rundt seilaser bak seg er tilbudt jobb på det skandinaviske laget til Ericsson i Volvo Ocean Race. Nå teller han på knappene

Publisert Sist oppdatert

Guttormsen som var sentral på laget i begge Knut Frostads jorden rundt seilaser har lenge vært etterspurt på det skandinaviske laget i Volvo Ocean Race som starter neste høst. Nå har har klarert både med skipperen Anders Lewander hvor mye han må trene med laget før start og fårr aksept for tiden han ventuelt må være borte fra sportssjefjobben i Norges Seilforbund. Men for Guttormsen er det ikke lenger bare drømmen om å få være med som teller. Han må også være trygg på at laget samlet kan oppå et akseptabelt resultat. Derfor kan det bli avgjørende hvilke andre seilere som eventuelt blir hans lagkamerater. Til nå består laget av skipperen Anders Lewander, nordmannen Aksel Magdahl som blir navigatør, OL mesteren fra 2000 i 49er finnen Thomas Johansson, samt to danske seilere.

Flere norske på laget

Det er temmelig sannsynlig at det blir en eller flere norske seilere til på den skandinaviske båten. Thomas Nilsson er fortsatt aktuell og NSF teneren Frank Kirkeland er i disse dager til prøveseiling. Om han skulle få tilbud vil han bli satt fri fra sine treneroppgaver i NSF. Andre mulige seilere er Christian Løken, Joachim Nærø og Sjur Klafstad.