Morten Johnsen
Erik Ph. G. Solberg

Ny generalsekretær i Norges Seilforbund

Erik Ph. G. Solberg (44) er utdannet jurist og kommer fra stillingen som rådgiver fra presse-, kultur- og informasjonsavdelingen i Utenriksdepartementet.

Publisert Sist oppdatert

Vi er svært godt fornøyd med å få en kapasitet som Erik Solberg til å lede vår administrasjon fremover, sier president i Norges Seilforbund Stig Hvide Smith. Erik tiltrer stillingen 20. august 2007.

Solberg har god kjennskap til seilsporten med erfaring fra både jolle og kjølbåt. Han er inne i sitt fjerde år som viseformann i Bundefjorden Seilforening, i sitt tredje år som styremedlem i Norsk Laserklubb og sitt fjerde år som medlem av NSFs Dommerutvalg. Videre er han utdannet som arrangør og forbundsdommer/banedommer, og praktiserer begge funksjonene jevnlig. Han er også leder av protestkomiteen av årets StorNM i Horten.

 

”Det er en meget spennende utfordring å få bygge videre på det meget gode arbeidet Morten Johnsen har utført under sine 7 år i Norges seilforbund, sier påtroppende generalsekretær Erik Ph. G. Solberg. For meg blir det særlig viktig å intensivere arbeidet med å ”flytte” forbundet nærmere fjorden: Både Vestfjorden, Byfjorden, Oslofjorden og alle andre steder hvor norske seilere er. Kompetansen er meget høy i norsk seilsport, men det er viktig at denne kompetansen formaliseres for at alle skal få glede av den. Her tror jeg at både den enkelte seilforening, kretsene, samt forbundet har viktige roller å spille. Fokus vil naturlig nok mye være på OL- og Paralympicssatsingen og implementeringen av styrets handlingsplan for perioden frem til 2009, men også på videreføringen av samarbeidet mellom trenere, dommere og arrangører under mottoet Trygg, Rask og Rettferdig seiling”, avslutter Solberg.

 

Solberg tar over stillingen etter Morten Johnsen (37), som etter syv år i Norges Seilforbund blir rådgiver i Norges Idrettsforbund. Morten slutter 1. juli. Tonje Hopstock blir fungerende generalsekretær i perioden frem til 20. august.