NSF presidenten sikter mot toppen av norsk idrettsbevegelse

Hvide Smith lanseres som idrettspresident

Den nyvalgte presidenten i Norges Seilforbund lanseres nå av sitt eget forbund som kandidat til vervet som president i Norges Idrettsforbund 

Publisert Sist oppdatert

Her er redegjørelsen fra Norges Seilforbund ved generalsekretæren Morten Johnsen:

Vi antar at dagens beklagelige situasjon med stor grad av uro rundt Norges Idrettsforbunds styre og president, vil være kjent. Situasjonen bekymrer idretts-Norge, og har skapt betydelig usikkerhet i organisasjonen, samt i de tilsluttede særforbundene - som NSF er et av. Vi ser svært alvorlig på dette, da norsk idrett er helt avhengig av et velfungerende idrettsforbund.

Det fremstår etter hvert stadig klarere at her må tas grep for å få på plass et vel fungerende styre med en samlende president, som besitter de nødvendige kvaliteter som må forlanges i denne krevende situasjonen.

 

NSF har ønsket å ta ansvar i denne saken. Etter nøye overveielser har styret i NSF i møte i går derfor vedtatt å innstille vår president Stig Hvide Smith som kandidat til vervet som ny president i Norges Idrettsforbund. Han har sagt seg villig til dette, og er motivert til å ta på seg oppgaven, med alt det innebærer. Hans bakgrunn gjør ham - etter styrets bestemte oppfatning - godt kvalifisert for de utfordringer som ligger foran.

 

Styret har hatt en grundig og god behandling av denne saken. Det kan ikke legges skjul på at NSF vil få noen kortsiktige utfordringer dersom valget skulle resultere i at Stig går over som idrettspresident. Et samlet styre har imidlertid konkludert med at dette er utfordringer som vil kunne takles på en god måte. Herunder er det styrets vurdering at de langsiktige positive effekter for seilsporten og norsk idrett generelt, langt vil overskygge de kortsiktige utfordringene som måtte oppstå.

 

Det resterende styret har sagt seg beredt til å ta ansvar for - og mener seg i stand til - å fylle alle nødvendige funksjoner dersom valget av Stig skulle bli en realitet. For å unngå usikkerhet ute i foreningsleddene har vi allikevel funnet det riktig å gi denne orienteringen.