Jan-Erik Næss blir sjefen i Oslofjordens nye gigantforening

Foreningene i OAS slår seg sammen

Alle seilforeningene i Oslo og Akershus Seilkrets slår seg sammen og blir til en. Den nye kjempeforeningen skal administreres av KNS og vil få navnet KNOAS. - Kampen om båtplasser og om vannspeilet gjør denne sammenslåingen naturlig, sier generalsekretæren Jan-Erik Næss.

Publisert Sist oppdatert

Også de andre seilforeningene i kretsen applauderer sammenslåingen. Siri Gjerdrum som er leder for kretsens nest største forening, Asker Seilforening tror sammenslåingen vil gjøre det mulig for seilsportens å hevde sine særinteresser sterkere i kampen mot  roere, padlere og annen båttrafikk som truer sportens hevdvunne arenaer for kappseilas.

- Det blir også fint å få fordelt de enorme inntektene fra Færderseilasen til de andre foreningene, sier hun. - Vi har jo nettopp satt opp et nytt annlegg på Blakstadtangen slik at disse midlene skal komme godt med. Snipeseileren Bigga Jansen som fronter Vestfjorden Seilforenings planer om nytt annlegg ved Fornebu er mer skeptisk. - Vi er nå mest opptatt av Snipeseiling, vi da, sier han. - De andre klassene kan seile sin egen sjø for min del.

KNS som med overtakelsen av bryggene ved Bygdøy Sjøbad er blitt indre Oslofjords største forvalter av båtplasser ser sammanslåingen som en gylden anledning til mest mulig rasjonell drift av alle foreningenes båtplasser. - Målet er, sier generalsekretær Jan Erik Næss, - at alle som har båtplass i en av foreningene også skal få tilsvarende rettigheter ved hvilken som helst av de andre. For eksempel vil en med båtplass i Bærum kunne legge båten sin i Son slik at man slipper å forsere Drøbaksundet for å komme på week-end tur. Likedan vil en Sonseiler legge båten sin på Dronningen for week-ends i Oslo med shopping og restaurantbesøk.

Forvaltningsmessig vil sammenslåingen by på visse utfordringer idet den kan bety slutten på organiseringen av idrettskretsene slik man idag kjenner det. Etter at halve idrettsstyret nå sitter på oppsigelse etter stemmegivningen i favør  av et OL i Tromsø har det ikke vært mulig å få kontakt med noen herfra. Norges Seilforbunds president Stig Hvide Smith befinner seg i påsken på seiltur i Kroatia, men det er ventet at NSF i et ektraordinært styremøte rett etter påske skal stemme over vedtaket som OAS har fattet.

Alle medlemmene av de sammensluttede foreninger vil, dersom vedtaket går gjennom i de styrende organer, kunne føre splittflagget som idag er forbeholdt medlemmer av KNS.