main-H
Tilbake som sjef

Tilbake som sjef

Øystein Bredal-Thorsen er ansatt som sjef for Navico I Norge, med ansvar for salg og distribusjon av Simrad og Brooks & Gatehouse.

Publisert Sist oppdatert

Før han i oktober 2005 begynte i Hatteland, hadde Øystein jobbet ni år i Simrad med forskjellige oppgaver innen salg, markedsføring og distribusjon.

- Det er både godt og litt skremmende å være tilbake igjen. Mye har skjedd med Simrad etter at jeg forlot bedriften. Den er blitt del av noe som er ”veldig stort”, og som har et klart potensial til å vokse videre, både internasjonalt og i Norge, sier Bredal-Thorsen, som får tittelen Country Manager i Navico Norway.

Størst i verden

Navico er et holdingsselskap, som med de siste oppkjøp innen maritim elektronikk, er størst i verden. I produktportoføljen til Navico ligger foruten Simrad også B&G, Eagle, Lowrance, og nå også Navman og Northstar. Navico har mere enn 2500 ansatte. Omsetningen i 2007 vil være rundt to milliarder kroner og firmaet har distribusjon i mer enn 50 land. Navico har elektronikkprodukter som dekker et vidt spekter med målgrupper innen profesjonell skipsfart, kystfiske, yachting og mindre fritidsbåter.

Autostyring

Den nye Country Manageren har ambisjoner, men sier det er for tidlig å tallfeste dem eller konkretisere dem på andre måter.

- Men jeg går til jobben med en visjon som jeg skal gjøre alt som står i min makt for å virkeliggjøre. Innen 2009 skal vi være foretrukket leverandør hos forhandlere, båtbyggere og skipsprodusenter. I tillegg skal vi befeste våre autostyringssytemer, som er verdens absolutt beste, som et klart førstevalg blant aktørene i alle de markedene vi henvender oss til, avslutter Bredal-Thorsen. 

I Seilas 2, som er i handelen neste uke, kan du lese en stor artikkel om nyheter og trender innen maritim elektronikk.