Strømquist og Denneche prøver seg sammen i 49er

Strømquist og Denneche prøver seg sammen i 49er

Under Grade 1 regattaen  på Mallorca i Påsken, skal Strømquist ha en gjesteopptreden ved roret nom bord i Denneches 49er. Han har vært singel med 49eren sin et halvt års tid, og er på jakt etter en ny rormann.

Publisert Sist oppdatert

Sivert Denneche bruker tiden til å seile 29er med Daniel Hauksson, hvor de to regjerer klassen. Jørgen Strømquist har fylt 2006 med mye forskjellig seiling etter bruddet med Christopher Gundersen i januar. Han har seilt mye Melges, gjort det bra i Norge og deltatt i VM. Seilt litt på Flirt og Norwegian Steam, og seilt med Team Academy på høstsesongen. Han har også ved to anledninger vært med på Morten Bergesens Nariida i middelhavet. Resten av tiden har gått med til skikjøring og jobbing hos Nelson Marine, Hanse båt.

Gutta legger inn 10 dager trening i forkant av regattaen som kun skal brukes til å bygge opp litt basic boathandling, sier Sivert. Begge er jo i utgangspunktet gaster, så det kan bli en utfordring å få kontroll på båten. - Når regattaen kommer, skal vi la teknikken være der den er, og fokusere ut av båten, og bruke den seilingen vi kan, sier Jørgen. Målet til gutta, er likevel beskjedent; - Vi må prøve og ikke kullseile for mye, og gjerne ha noen bak oss i hver regatta. Er det kontrollerbar vind, hadde det vært artig med en god enkeltplassering. Men vi er fullt klar over, at muligheten for å slå noen andre enn de som også er blodferske, er ekstremt liten. Videre, skal vi se om hvordan vi synes det er å seile med hverandre. Er kjemien god, er det alltid en sjanse for at de vil satse mot London 2012.