Thomson og Golding om bord på Ecover.
«Hugo Boss» med Alex Thomson
Ecover med Mike Golding

Golding og Thomson på Roklubben 15. februar

Når de britiske soloseilerne , Mike Golding og Alex Thomson kommer til Oslo 15. februar til et arrangement på Roklubben på Bygdøy i regi av Seilas og Amundsen Oslo vil de vise den sensasjonelle dokumentarfilmen fra redningsoperasjonen i Sørishavet på den første etappen av Velux 5 Oceans regattaen og formidle dramaet med sine egne kommentarer.Og hvilken historie de kan formidle!

Publisert Sist oppdatert

Alex Thomson var tvers av Cape Town, men dypt nede i Sørishavet da svingkjølen på hans Open 60 «Hugo Boss» løsnet og svingte fra side til side ute av kontroll. Han skjønte hat det vare var et tidsspørsmål innen båten ville synke og at han matte komme seg ut av båten snarest mulig.

Da Mike Golding mottok meldingen fra regatta hovedkvarteret om Thomsons nødsituasjon lå han på andre plass i regattaen og pustet ned i nakken på ledende Bernard Stamm. Å vinne lå sterkt på skuldrene til Golding som i den samme regattaen for åtte år siden lå an til å vinne overlegent da båten hans gikk på grunn nord for New Zealand mens Golding selv ble intervjuet av TV. Likevel bestemte han seg umiddelbart for å snu for å redde Thomson. 

Rivaliseringen på regattabanen utviklet seg til et regelrett fiendskap mellom de to etter at Alex Thomson lot være å gå i mål i havneregattaen han ledet i Vigo få dager før jorden rundt regattaen. Han hevdet at det ville bety ulykke å vinne en slik seilas og overlot seieren til Golding som ble rasende over Thomsons oppførsel. Hvordan skulle disse to nå klare seg i samme båt over mange dager?

Mindre enn seks timer etter den vellykte redningsoperasjonen raste masten på Goldings «Ecover» og førte til at han måtte bryte regattaen som betød så mye for ham.

Thomson som var svært berørt av ulykken, ikke hans første i jorden rundt sammenheng, begynte på veien mot Cape Town å reflektere over hvorvidt soloseilas på havet var noe for ham. Med en ny båt under bygging og med planer om bade Barcelona World Race og Vendee Globe var han i et kraftig dilemma.

Det er med andre ord litt av en historie de to har å by på.

Torsdag 15. februar kl 1900

På Roklubben på Bygdøy, Huk Aveny 2b

Entre kr 150