Bjørn Lofterød seiler også aktivt i sin First 34.7 «Elvis»

Lofterød tilbake som toppidrettsansvarlig i NSF

Bjørn Lofterød (57) er engasjert som toppidrettsansvarlig og leder av NSFs Eliteutvalg frem til OL i Beijing 2008

Publisert Sist oppdatert

Bjørn var som kjent visepresident og toppidrettsansvarlig i NSF i perioden frem til OL i Athen 2004 hvor Norge gjorde sitt beste OL i NSFs tid. - Vi er svært godt fornøyd med å ha Bjørn tilbake på laget, sier Morten Johnsen, Generalsekretær i NSF. Nåværende toppidrettsansvarlig i NSF, Geir Dahl Andersen, har valgt å ikke ta gjenvalg i NSF styre for å kunne prioritere familie og egen seiling. Vi måtte derfor finne en løsning for å fylle igjen tomrommet som toppidrettsansvarlig, sier Johnsen.

Bjørn tar over etter seiltinget i mars, men for å sikre god kontinuitet i toppidrettsarbeidet er han allerede på plass i eliteutvalget fra 1. januar 2007. Bjørn rapporterer direkte til Geir. Normalt er det en styrerepresentant som er leder av eliteutvalget. Vi har valgt å profesjonalisere denne stillingen da den er svært tidkrevende og stiller spesielle krav til toppidrettskompetanse.

Bjørn ønsker ikke å la seg nominere til styrevervet og etter seiltinget i mars 2007 vil det nye styret velge hvem han skal rapportere til i fremtiden. Bjørn får en litt annen rolle enn den han hadde mot OL i 2004, siden NSF har engasjert en sportssjef som tar seg av den daglige driften. Bjørn skal i første omgang være leder av Eliteutvalget og styringsgruppemøtene med Olympiatoppen. Videre skal han fungere som coach for sportssjefen.

- Jeg kunne ikke fått en bedre coach og sparringspartner sier en fornøyd Espen Guttormsen, sportssjef i NSF. - Hans betydelige erfaring og faglige tyngde blir en styrke for laget i perioden frem mot OL i 2008, avslutter Guttormsen.