Martin Alexandersen
Tre tromsværinger over Atlanteren

Tre tromsværinger over Atlanteren

Dagen etter ARC-starten 26. november, la en norsk Oksøy 32 ut fra Las Palmas med tre unge karer fra Tromsø om bord. Kursen var lagt mot Tobago, helt syd i Karibia, like nord for Trinidad.

Publisert Sist oppdatert

En gammel, velbrukt Oksøy 32, «Simmer Down», lå for anker i den store havnen i Las Palmas mens de 226 ARC-båtene hadde okupert alle bryggeplassene. Tre unge karer fra Tromsø; Martin Alexandersen, (22), Lars Rønne (23) og Martin Kristiansen (23) , alle co-skippere,  kastet loss 27. november og la ut etter den store ARC-flåten. Men mens de andre styrte mot St. Lucia, hadde tromsværingene bestemt seg for Tobago – den vakre øya like nord for Sør-Amerika.

    Martin Alexandersen fortalte Seilas at de ennå ikke var helt enige om den videre seilasen etter Karibia. Men de hadde satt av to år for eventyrseilasen og ville gå Panamakanalen vestover og ut i Stillehavet dersom alle trivdes med de lange havstrekkene. Hvis ikke, går kursen mot nord og hjem til Tromsø allerede til sommeren.

    Båten hadde under de tidligere eierne krysset Atlanteren via Kapp Verde-øyene til Brasil. De tre nye eierne kjøpte den for to år siden og seilte den til Tromsø. Turen mot Las Palmas startet der nord 20. juli 2006. Morten Alexandersen var ikke i tvil om at det var for sent. De fikk nemlig mye dårlig vær sydover og lå 14 dager værfast i havn i Porto. I en spansk havn opplevde de storm og en båt som slet forøyningene og kolliderte med »Simmer Down». Det førte til en del skader som måtte utbedres før de kunne seile videre over mot Kanariøyene.

    Du kan følge seilasen på båtens blogg: martinalexandersen.spaces.lire.com