Kong Olav hedret i London

Kong Olav hedret i London

90 seilervenner, blant dem det norske Kongeparet og Hertugen av Edinbourgh var sist torsdag samlet til middag i Royal Thames Yacht Club i London der Kong Olav ble hedret ved avdukingen av et bilde.

Publisert Sist oppdatert

Royal Thames Yacht Club som i sin tid huset International Yacht Racing Union, idag ISAF, ble hyppig besøkt av Kong Olav som alltid var tilstede ved årsmøtene til den internasjonale seilunion der han var ærespresident og sterkt engasjert så lenge han levde. Da en representant for Royal Thames YC var på Hankø i forbindelse med Hankø Yacht Clubs 50 årsjubileum i 2005, ble det fremmet et forslag om at et bilde av Kongen burde henge i den ærverdige klubben på Knightsbridge, ble dette godt mottatt.

Et nittitall gamle seilervenner blant dem Kong Harald og Dronning Sonja. samt Prins Philip og Kong Olavs mangeårige mannskap i 5,5 meteren Bingo, Peder Monsen og Hening Bull var derfor samlet sist torsdag for avdukingen av et fotografi tatt under VM for 5,5 metere i Lysekil tidlig på syttitallet. Bildet viser monarken i frisk seilas og er representativt for Kong Olavs ureddhet og ståpå vilje også når det blåser friskt.