Yngste deltager noen sinne

Paul Hignard har nettopp fylt 19 år og er klar for Route du Rhum. Han brukte sosiale medier for å etablere prosjektet.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke bare alderen som er oppsiktsvekkende. Paul Hignard har også funnet en ny vri på finansieringen av prosjektet. Det hele startet sommeren 2013 hvor den gang 17 år gamle gutten diskuterte deltagelse med noen venner. Han har seilt stor båt med sine foreldre, men aldri vært en aktiv jolleseiler. Han krysset Atlanterhavet første gang som tre åring, men også som 11 åring.

Crowdfunding

Prosjektet blestartet i 2013, og i løpet av en måned klarte han å samle inn 200 000 kroner i en crowdfounding kampanje. Han brukte nettjenesten Fosburit.com som er utviklet for å hjelpe idrettsutøvere. 294 personer støtter ham. Supporterne har kunnet velge beløp fra 10 euro til 5000. 101 av supporterne har valgt et beløp på 500 euro. I sommer signerte han en sponsoravtale med Bruneau.

Sjarm

Paul Hignard har nok funnet de riktige knappene for å etablere prosjektet. Han har ingen sportslige resultater å vise frem til, men har glimtet og sjarmen som skal til for å få den støtten som trengs. Også i Frankrike er sponsormarkedet tøft.

Paul Hignard har nå skaffet seg en Mach40, kanskje den beste Class40 båten på markedet. Paul Hignard har brukt video, Facebook og egne nettsider for å nå sine mål, og har lykkes.

Paul Hignard ra Rennes er den yngste deltageren i Route du Rhum noen sinne. Racet starer på søndag og det er 43 deltagere i Class40, klassen som også Rune Aasberg setaret i for fire år siden. Den gangen var Paul Hignard bare 15 år.

Du finner Paul Hignard Facebook-side her

Paul Hignard seiler Class40 i en Mach 40.
19 år gamle Paul Hignard er tidenes yngste Route du Rhum deltager. Han har gått nye veier for å få støtte til deltagelsen.