Søk i arkivet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ex-klubben i KNS 75 år

I år er det 75 år siden «Ex-klubben» i KNS ble stiftet.

HOVEDBILDE: Peter T.M. Brandt er formann i ex-klubben i KNS.

Det er en forening innen Kongelig Norsk Seilforening og består utelukkende av tidligere medlemmer av KNS’ styre. Jubileet ble markert under EX-klubbens høstmøte 25. november.

På Ex-klubbens høstmøte 25. desember kunne klubbens formann, Peter T. M. Brandt, ønske 34 medlemmer velkommen til klubbens tradisjonelle høstsamling i klubblokalene på Dronningen.  Menyen var som alltid torsk med etterfølgende brie-ost. 

Kongen tilstede
H.M. Kong Harald var tilstede og avsluttet middagen med sin tradisjonelle «Takk for maten»-tale. Etter middagen fikk deltagerne utdelt kopi av Ex-klubbens protokoll fra stiftelsesmøtet som fant sted 4. desember 1939 i KNS’ daværende klubblokaler i Parkveien 57.  Referatet var håndskrevet av kong Olav V og underskrevet av kongen og en rekke andre kjente seilere fra den gang, blant dem: Halfdan Hansen, Johan Anker og Henrik Robert.  Kong Harald kunne bekrefte at håndskriften var hans fars.

Ex-klubben har i alle år spilt en viktig rolle innen KNS og norsk seilsport. En gang i året møtes Ex-klubbens medlemmer og KNS’ styre. Her orienterer styrets formann om KNS’ virksomhet og planer og Ex-klubbens medlemmer får bidra med råd og sine erfaringer. 

Ex-klubben har også spilt en stor rolle som økonomisk støttespiller for mange av KNS’ store oppgaver både på land og sjø, senest i år med finansieringen av Europe Week 2014.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen