OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ex-klubben i KNS 75 år

I år er det 75 år siden «Ex-klubben» i KNS ble stiftet.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Peter T.M. Brandt er formann i ex-klubben i KNS.

Det er en forening innen Kongelig Norsk Seilforening og består utelukkende av tidligere medlemmer av KNS’ styre. Jubileet ble markert under EX-klubbens høstmøte 25. november.

På Ex-klubbens høstmøte 25. desember kunne klubbens formann, Peter T. M. Brandt, ønske 34 medlemmer velkommen til klubbens tradisjonelle høstsamling i klubblokalene på Dronningen.  Menyen var som alltid torsk med etterfølgende brie-ost. 

Kongen tilstede

H.M. Kong Harald var tilstede og avsluttet middagen med sin tradisjonelle «Takk for maten»-tale. Etter middagen fikk deltagerne utdelt kopi av Ex-klubbens protokoll fra stiftelsesmøtet som fant sted 4. desember 1939 i KNS’ daværende klubblokaler i Parkveien 57.  Referatet var håndskrevet av kong Olav V og underskrevet av kongen og en rekke andre kjente seilere fra den gang, blant dem: Halfdan Hansen, Johan Anker og Henrik Robert.  Kong Harald kunne bekrefte at håndskriften var hans fars.

Ex-klubben har i alle år spilt en viktig rolle innen KNS og norsk seilsport. En gang i året møtes Ex-klubbens medlemmer og KNS’ styre. Her orienterer styrets formann om KNS’ virksomhet og planer og Ex-klubbens medlemmer får bidra med råd og sine erfaringer. 

Ex-klubben har også spilt en stor rolle som økonomisk støttespiller for mange av KNS’ store oppgaver både på land og sjø, senest i år med finansieringen av Europe Week 2014.