DAMER: Marit Bjørgen kåret fra Val di Fiemme Bjørnar Erikstad til vinner, mens det var Anne Rimmen på Hamar som delte ut prisen.

Bjørnar Erikstad vant pris på idrettsgallaen

Bjørnar Erikstad ble kåret til Årets mannlige funksjonshemmede utøver under idrettsgallaen  på Hamar.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Bjørnar Erikstad holdt takktale under idrettsgallaen.

Prisen for Årets beste mannlige funksjonshemmede utøver gikk til den utøveren med det beste internasjonale resultatet i 2014, og med sin 2. plass fra VM i 2.4 mR var det Bjørnar Erikstad som Marit Bjørgen kunne utrope til årets vinner. Hun var plukket ut til å kåre vinneren dagen før hun skal legge ut på siste renn i Tour de ski i Val di Fiemme.

Bjørnar Erikstad var nominert sammen med skiskytteren og langrennsløperen Nils-Erik Ulset og bortennisspillerenTommy Urhaug.

Gode vilkår

I sin takketale takket Erikstad Norges Seilforbund og treneren Jacob Haug. NSF bidrar til å gi ham akkurat like gode vilkår til å trene og satse internasjonalt som de andre norske seilerne.

– Av og til har jeg vel kanskje enda bedre vilkår enn dem, sa han.

Om treneren sin sa Bjørnar at han var ekstra flinkt til å plukke frem alt han ennå ikke var så god på, slik at han kunne trene mer på det.

Han takket også foreningen sin, Tønsberg, og ikke minst alle ungdommene i foreningen som han er trener for.

Bjørnar Erikstad syntes dessuten det var ekstra hyggelig at det ble utdelt en pris til seilsporten.

– Seiling er jo ikke akkurat den største idretten i Norge, sa han.

Kåringen av Bjørnar Erikstad er utvilsomt populær, for allerede lørdag kveld florerte det med gratulasjoner i sosiale medier.