BOOT i Düsseldorf har mange tilbud for ungdom. På Sjøen for alle blir det også basseng.
Victoria Syversen, Axel Ender og Pål Stormorken gleder seg til messen på Lillestrøm

Utstilling også for unge

Når nye Sjøen for Alle åpner dørene i mars, kan båtfolket vente seg en dedikert hall kun for aktiviteter, underholdning og vannsport.

Publisert Sist oppdatert

Sjøen for alle arrangeres for 59. gang i år, og etter et par år i Telenor Arena er igjen messen tilbake til Norges Varemesse på Lillestrøm, som også har overtatt driften fra Norboat. Det betyr store forandringer, og plommen i egget for mange vil være den nye aktivitetshallen.

Idé fra utlandet

Det er blant annet hentet inspirasjon fra de store utenlandske messene som BOOT i Düsseldorf, og ideen er å gjøre messen til et event for båtinteresserte. En smak av båtsommer vil man i alle fall få i hallen kun for opplevelser, fart og eventyr.

– Dette er noe vi gjør for at besøkende selv kan ta del i båtlivets gleder, det være seg å delta på et foredrag fra en eventyrer, høre på en artist, se på show med vannscooter eller prøve å padle, forteller prosjektleder Andreas Ljones.

Noen av de som virkelig gleder seg til messen, er vennegjengen fra Oslo - Victoria Syversen, Axel Ender og Pål Stormorken (17).

– Jeg var vært på Sjøen for alle hvert år siden jeg var fem år gammel, og synes det er ekstra bra av den flytter tilbake til Lillestrøm igjen. Da blir det forhåpentligvis flere båter og mer aktiviteter, forteller Syversen. Hun har også vært på London Boat Show, og savner det høye aktivitetsnivået og stemningen som skapes her, og ser derfor ekstra frem til den nye aktivitetshallen.

Vil være aktive

– Vi ønsker å kunne prøve ting selv, være aktive og bli inspirert når vi er på en båtmesse. Bare det å kunne gjøre flere ting, se på båter i forskjellige størrelser, spise litt, prate, se på utstyr og være aktiv. Det er noe av det vi gleder oss mest til ved den nye messen, tilføyer Axel Ender. Han trekker også frem bassenget på 600 kvadratmeter i aktivitetshallen som et høydepunkt. Der vil blant annet Valerio Calderoni ha oppvisning i jetski freestyle og forsøke å få notert en verdensrekord i antall back-flips gjort sammenhengende. Ender reiser alltid på messen med broren og lillesøsteren på henholdsvis fjorten og syv år, og for de minste er det som vanlig Elias og andre opplevelser som henger høyt. – Jeg tror de gleder seg ekstra til i år, tilføyer han ivrig.

Ungdommene fra Nordstrand ser også frem til foredragene, og ønsker å lære noe nytt om det å ha båt.

– Det er alltid noe nytt å lære, og jeg har jo ikke hatt båt selv heller, så det blir veldig spennende, forteller Pål Stormorken. I 8. klasse fikk Stormorken nemlig være med kameraten Axel på en av de første båtturene, og siden har vann, sjø og båtlivet hengt høyt.

– Jeg er ikke oppvokst med båt, men har blitt rekruttert til båtlivet etter hvert gjennom venner. Min første Sjøen for alle bidro nok også, avrunder 17-åringen, som liker fart og spenning, og blir å treffe på Sjøen for alle i mars.