Kristoffer Spone

UGJORT: Selv om han har vunnet det meste synes Kristoffer Spone at han har mye ugjort på regattabanen.
2 X EXPRESS: Kristoffer Spone styrte inn til NM-tittel i årets mest omtalte NM; NM i Express. Han vant Express-NM også i 2013.
SNIPE-MESTER: Vanligvis seiler Koffer Snipe sammen med barna sine, men i Snipe Master-NM fikk han med seg seilerkameraten Christen Horn Johannessen ? og vant.
SATSET: Sammen med Niklas Skovly satset Kristoffer Spone på OL i 1992. De var blant verdens beste 470-seilere, men det var andre nordmenn som var enda bedre og som fikk OL-plassen.
MELGES 24: Hel ni av NM-medaljene til Kristoffer Spone er kommet i Melges 24. Først vant han med Team Fruen Maren og deretter med Team Baghdad.
TEAM BAGHDAD: Kristoffer Spone er en del av laget Team Baghdad, Fra venstre Christen Horn Johannnessen, Johan Barne, Kristian Nergaard, Koffer, Sigurd Hekk Paulsen, Børre Hekk Paulsen, Trond Sollid-Sæther, Erik Kongshaug.
MESTERNES MESTER: Koffer har deltatt i samtlige utgaver av mesternes mester og har vært på pallen i to av dem.
ANNENHVER ONSDAG: Fabian og Karmen veksler på å seile Snipe sammen med pappa Koffer annnehver onsdag i Bærum Seilforening.
STARBÅT: Koffer og sønnen Fabian tar gjerne en tur i Koffers Starbåt, og i sommer vant de to distanseseilasen Hankø Rundt i den.

Vinner med mye ugjort

– Å komme på den listen der; det henger høyt – og det kjennes faktisk litt vondt å ikke være der.

Kristoffer Spone, på seilermunne går han bare under navnet «Koffer» – det var moren hans som kalte ham det for å komme de som ville kalle ham Doffen i forkjøpet – vifter med en liste han har skrevet ut på et stykke papir. Den er lang, tettskreven og inneholder navnene på samtlige kongepokalvinnere i seiling. For selv om han er en av Norges mestvinnende seilere, mangler en kongepokal i premiesamlingen hans. Han står ikke på listen.

To ganger ble han norgesmester i Europajolle – i 1986 og i 1988 – men begge gangene var kongepokalen satt opp i jenteklassen. Søstrene Ida og Linda Andersen fra Tønsberg fikk i stedet hver sin. Kristoffer Spone har også vært med på å vinne mesternes mester, men det var før kongepokalen ble satt opp i dette sesongavsluttende mesterskapet der alle landets mestere møtes til kamp. Kongepokalen glapp også i Melges 24 i 2007 da Peder Jahre og mannskapet hans tok dem på den aller siste lensen.