Soloseilas på egen kropp

SEASCAPE 18: 39 timer alene i en Seascape 18 er en utfordring som merkes på kropp og sjel.
HAVETS JERNMANN: Øyvind Bordal deltok i den 134 nautiske mil lange soloseilasen Havets Jernmand i Danmark. Det ble en styrkeprøve.
ENESTE NORSKE: Den eneste norske båten i Havets Jernmand var bemannet av Lars Petter Karlsen fra Fredrikstad. Han endte på 2. plass i sin klasse.
BLEKKSPRUT: Når manøvrene skal utføres alene i en Seascape 18 uten autopilot bør man helst ha armer som en blekksprut…
UTEN AUTOPILOT: Havets Jernmand ble gjennomført uten bruk av autopilot. Og når det blåser, må kroppsvekten brukes for å utligne kreftene fra seilene.
LITEN BÅT: En Seascape 18 blir liten i en 134 n mil lang seilas – og når broene er store…

39 timer alene

Soloseilas inneholder alle seilsportens smaksnyanser – innkokt til en ekstremt kraftig og intens opplevelse. Det smaker attpåtil av personlig utvikling.

Publisert Sist oppdatert

Mange husker sikkert filmen «9 1/2 uke» med Kim Basinger og Mickey Rourke. I slutten av 1980-årene var denne historien om et kort, erotisk forhold en hit. Tittelens poeng var ganske enkelt: Det kan skje svært mye i løpet av ni og en halv uke.

Min opplevelse av en soloseilas er grunnleggende den samme: Hvor mye kan det ikke også skje i løpet av 39 timer. Den eneste sinnstilstanden jeg ikke var i nærheten av på min seilas rundt øya Fyn, var den erotiske. Kim Basinger var jo ikke med om bord. Ellers tror jeg hele spekteret var dekket. Jeg var transe-trøtt, vilt oppstemt, redd, beruset av glede, svært frustrert, høykonsentrert og fullstendig rolig og avslappet. Og alt imellom dette.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER