I SPANIA: Ole-Jan Midttun har tatt med seg båten til Spania der han gleder seg over et frodig regatta-liv.
REGATTAER: Nesten hver helg deltar den norske båten APEX i regattaer.
MANNSKAP: Da han kom til Spania, måtte den norske seileren samle sammen et nytt mannskap, og det fikk han etter et oppslag på den lokale puben.
FIRST 44.7: Spanske regattaer er en flott opplevelse, mener Ole-Jan Midttun, som også har vunnet flere av dem.
I BERGEN: Ole-Jan Midttun er en kjent seiler i Bergen-området, og han har deltatt i de fleste tur&hav-regattaene der, blant annet i Seilmakeren Doublehanded.

En seiler skifter land

Ole-Jan Midttun (70) har seilt rundt 25 ­regattaer i året siden 1980-tallet. For tre år siden ­flyttet ­både han og båten til Spania. Der kan han dyrke ­interessen sin året rundt.

Publisert Sist oppdatert

Ole-Jan Midttun er født og oppvokst under Ulriken og trådte sine barnesko i byen under de syv fjell. Skjønt sko og sko. Familien hadde et landsted på Hjelleland der de bodde halve året. Guttungen var minst like mye til vanns som til lands og ble tidlig fascinert av det våte element.

– Når mine foreldre ville bli kvitt meg om somrene, sendte de meg ned til tante som bodde ved Nyleia, vest for Stord. Det var jeg ikke det spor lei meg for. Alt som hadde med sjøen å gjøre var gøy. Jeg var vel fire år første gang jeg var alene ute i båt, i en robåt uten redningsvest, minnes han, mens han ser utover marinaen i Torrevieja.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER