NØDVENDIGHET: I åtte år seilte Jan Fredrik og Eva Mack rundt jorden i Hallberg-Rassy 39-en «Necessity». Det var nærmest en dyd av nødvendighet.
VED KARTBORDET: Gjennom PC-en har Jan Fredrik Mack formidlet mange historier, erfaringer og mye kunnskap ut til andre seilere.
EVENTYRLIG: En jordomseiling kan by på eventyrlige øyeblikk, som i Alaska der de var vitne til bjørner som fisket på bare noen få meters avstand.
SIGHTSEEING: En adgangen fikk være med Iggypå på generøs sightseeingpå Iggys moped. Først ut pårundtur var Eva..
KATASTROFE: Flere omkom og hele havnen ble rasert. «Necessity» lå igjen som eneste båt etter at tandem-ankringen overvant en tyfon.
TIL SVALBARD: Etter å ha vært hjemme i noen år, er Eva og Jan Fredrik Mack klare for en tur til og rundt Svalbard.
ETT FOLK: Store kultur­forskjeller til tross, når man kommer ulike folkeslag tett innpå livet oppdager man at de aller fleste mennesker i bunn og grunn har de samme verdiene og drømmene.

Macks seilas

Jan Fredrik Mack har fortsatt sin åtte år lange jordomseiling på virtuelt vis. Da kan han være en del av miljøet og hjelpe andre til å realisere drømmen.

Publisert Sist oppdatert

På en måte klarer ikke Jan Fredrik Mack helt å gi slipp på de nesten ti årene han har tilbrakt på havet. Først var det ett år med familien på «melkeruta» til Karibia med permisjon fra jobben og fastlagt retur. Det ga mersmak på det salte liv.

– Vi ble til de grader huket, sier han.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER