Shorthanded-seiling

FLINK: Jørund Fjøsne er på kort tid blitt Norges ledende shorthanded-seiler, og datteren Ingrid synes pappa er flink. Til det og mange andre ting.
FLOTTE FOLK: ­Jørund Fjøsne er en glad gutt og synes seilmiljøet er fullt av fantastiske mennesker som deler av kunnskapen sin.
HUMOR: Jørund Fjøsne tror regattamiljøet må kle av seg sitt merkebevisste image dersom det skal bli en folkesport, og humor kan være med på å løse opp fordommene. Bak maskene skjuler Jørund og Bjørn Forslund seg.
DUO: Som helt fersk shorthanded-seiler ble Jørund Fjøsne koblet mot Bjørn Forslund, og det er blitt en suksessrik miks. I fjor ble Bjørn Årets Short­handed-seiler, i år kan det bli Jørund.

Tusen kunstneren

Jørund Fjøsne er opptatt av rankingpoeng og av å bli best på regattabanen, men seiling betyr mye mer for ham enn bare det.

Publisert Sist oppdatert

– Rankingpoengene representerer en måling av meg selv, sier Jørund Fjøsne (51) fra Fitjar på Stord, seileren som leder SEILmagasinet Shorthanded-ranking, og som også kan bli Årets Shorthanded-seiler 2013. For det er ikke gull og glitter som driver ham; det er ingen premier – kun heder og ære – som følger det å være best på rankingen.

– Jeg må jo ha et mål med det jeg holder på med, det være seg på jobben eller regattabanen. Uten et mål hadde det jo vært meningsløst å seile regatta og konkurrere, sier han.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER