Årets turseilere 2012 – hjemme igjen etter 7 år på havet:

HEIDI, EIVIND, MARIUS OG EIRIK.
FØR START: Heidi og Eivind, den gangen Våge og Bogerud, har bestemt seg for å dra på langtur på ubestemt tid. Det ble syv år og litt til.
BRYLLUP: Underveis ble Heidi og Eivind gift. Gjestene trodde de skulle i barnedåp, Heidi og Eivind overrasket alle med å vie seg.
EN FAMILIE PÅ FIRE: Fra å være et samboerpar som dro på tur, kom de hjem som en familie på fire.
ANNERLEDES HVERDAG: Marius er kommet hjem til en helt ny hverdag med fast grunn under føttene. ? Helt greit, synes han.
KONTRASTER: Kontrastene har vært mange og store i løpet av langturen. Det gjelder selvfølgelig farvannet de har seilt i, men også menneskene og opplevelsene.
VEDLIKEHOLD: Å seile på langtur er som et eviglangt båtvedlikehold, men med sin bakgrunn som servicesjef hos Lunde Båt AS, har Eivind passet på at EMPIRE til enhver tid har vært «ship shape».

– Vi venter på kræsjlandingen

– Vi har vel ikke landet ennå. Det er vel derfor vi sitter her og smiler, sier Eivind og Heid Våge Bogerud. De ble nylig kåret til Årets turseilere 2012 – etter å ha vært syv år på langtur.

Publisert Sist oppdatert

Planen var riktignok å dra på langtur. Men at den skulle bli syv og et halvt år lang var ikke en del av de opprinnelige planene til EMPIRE-paret Heidi Våge Bogerud og Eivind Bogerud. To barn, et giftemål og 65 000 n mil senere er de tilbake i gamlelandet,  hvor familien bor på 40 kvadratmeter på Kjelsås i Oslo med utsikt over Maridalsvannet og marka.

Det er et halvt år siden Bavariaen EMPIRE klappet til norsk kai i Tromsø, og knappe fire måneder siden båten la til i Bestumkilen, Oslo. Mens Heidi har vært hjemme et par snarturer i løpet av turen, registrerte Eivind at byen hadde fått både nye høyhus og en helt ny opera siden sist. I løpet av de syv og et halvt årene som er gått siden det daværende samboerparet dro ut på tur, har 46-åringen kun vært i Norge èn gang; en snartur til Bergen.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER