AVTALE: François Gabart og Bjørn-Vidar Bårtvedt signerer ny avtale i Frankrike, og har spennende planer for norske og utenlandske seilere.

François Gabart og FjordSailing satser sammen

François Gabart er seilingens svar på skisportens Petter Northug eller fotballens Lionel Messi. Nå satser han i båtbransjen i Norge.

Publisert Sist oppdatert
NORGE: Francois Gabart har en RM 890 i Norge med navnet «Tiny Viking». Den er spekket med karbonmast, og har dekksutstyr som på en Figaro II. Gabarts båt var testbåten til Årets Båt juryen i 2014.

François Gabart er lite kjent i Norge, men etter å ha vunnet Vendee Globe for tre år siden, er han blitt seilsportens store stjerne.

Seilingen har han ikke lagt på hylla. Sammen med sponsoren Macif har han bygd en trimaran for å sette nye rekorder. Første test blir under regattaen «Transat», som starter i mai fra Plymouth, England og går til New York.

Familie i Norge

François Gabart har en ung sønn i Stavanger, og i 2014 kjøpte han en RM 890 for å seile på Vestlandet og ha som bolig under samværet med sønnen. Gabart er blitt svært fascinert av seilingen i Norge, og har hatt som mål å bruke mer tid i landet vårt.

Under båtutstillingen i Düsseldorf fortalte representanter for RM at de jobbet med en løsning for å få François Gabart som forhandler av disse båtene i Norge.

Sammen med Hanse-forhandler

Nå har Gabart gått sammen med FjordSailing AS. FjordSailing selger i dag Hanse, Dehler og Moody i Norge. Sammen skal de  skreddersy nybåtløsninger samt eksklusive opplevelser for både norske og internasjonale kunder.

– Med racing-seileren, teknikeren og ingeniøren François Gabart på laget får FjordSailing en ny dimensjon til sitt allerede erfarne mannskap. Et av de langsiktige målene er å øke interessen for seiling i Norge. Det som er en lite kjent sport her i landet, har en enorm interesse i blant annet Frankrike, England, USA, Australia, New Zealand med millioner av følgere. Norge er et land skapt for seiling med stolte tradisjoner som det nok kan børstes litt mer støv av. 2016 skal brukes til oppstart og konseptutvikling. Og vi vil parallelt og fortløpende gi ut nyhetsbrev, samt gi dere kontinuerlige oppdateringer fra Gabart sine bragder og rekordforsøk fremover, står det i pressemeldingen fra FjordSailing.

Det står ingen ting om RM i pressemeldingen, men en tegning av RM preger veggen bak bildet av François Gabart sammen med Bjørn-Vidar Bårtvedt fra FjordSailing. RM har to nye modeller på vei, en på 33 fot og en på 53 fot. 

 

NORGE: Francois Gabart har en RM 890 i Norge med navnet «Tiny Viking». Den er spekket med karbonmast, og har dekksutstyr som på en Figaro II. Gabarts båt var testbåten til Årets Båt juryen i 2014.
JEAN MARIE LIOT