«Oceans of Hope» seilte jorden rundt med MS-pasienter

ANKOMST AUCKLAND: Gleden var stor blant mannskapet i «Oceans of Hope» da båten ankom Auckland. De hadde bevist at det å ha multippel sklerose ikke var noen hindring.
PÅ HAVET: Mannskapet med multippel sklerose ble utsatt for de samme utfordringene som et hvert annet mannskap som begir seg ut på en jordomseiling. Naturen gjør ingen forskjell.
MS: Sykdommen multippel sklerose avskjærer forbindelsen fra sentralnervesystemet til kroppen og er en kronisk og invaliderende sykdom. De rammedes syn på seg selv har i mange tilfeller også en forsterkende effekt, men om bord i «Oceans of Hope» fikk ...
67 FOT: «Ocean of Hope» er en 67 fot stor stålbåt som opprinnelig ble bygd til jorden rundt-regattaen BT Challenge.
MANNSKAP: Greg Pugh og Mindy Bartscherer var to av mange deltagere om bord i «Oceans of Hope».
GIKK BEDRE: Maria Johnson opplevde at hun ble bedre til å gå etter å ha seilt med «Oceans of Hope». Angst og mindreverdighetskompleks forsvant da hun bodde tett på likesinnete.
OPPMERKSOMHET: «Oceans of Hope» vakte stor oppmerksomhet alle steder de la til kai rundt om i verden. Faller brikkene og økonomien på plass vil båten også kunne bli å se under årets Færderseilas.
OCEANS OF HOPE

Seiling gjør oss større

Ingen har tidligere seilt jorden rundt med et mannskap bestående av folk med en alvorlig diagnose. Mannskapet om bord i S/Y «Oceans of Hope» har vist at seiling kan gjøre noe stort med oss.

Publisert Sist oppdatert

Den oransje, 40 tonn tunge stålbåten som la til ved Islands Brygge i København 15. november i 2015 hadde mye med i lasten. 100 mennesker med sykdommen multippel sklerose (MS) hadde reist seg underveis og tatt livet i egne hender. Tusenvis av andre hadde fulgt prosjektet og var blitt inspirert. På hver sin måte hadde de alle sammen blitt en del av en stor fortelling: Å kunne seile jorden rundt, på tross av en alvorlig sykdom. Ikke bare å snakke om det eller drømme om det, men faktisk å gjøre det.

Forbundet med verden igjen

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER