Søk i arkivet

UTSTILLING: Oda besøkte båtmessen på Aker Brygge mens motoren blir reparert i Nederland.
UTSTILLING: Oda besøkte båtmessen på Aker Brygge mens motoren blir reparert i Nederland.

Oda med motorhaveri i Nederland

Oda Pedersen Taule skal til Australia alene. Alt har ikke gått etter planen. 

TØRT: Oda havnet på grunn mens vannstanden sank. Båten kom av grunnen, men hendelsen kan ha ført til motorproblemer.
TØRT: Oda havnet på grunn mens vannstanden sank. Båten kom av grunnen, men hendelsen kan ha ført til motorproblemer. Foto: Oda Pedersen Taule

Like før avreise i sommer oppdaget soloseileren en skade på roret. Halve rorbladet var forsvunnet, og ny del måtte støpes. Nå Oda endelig kom av gårde var det mye vær langs svenskekysten som gjorde det langt. 

Nå har båten seilt gjennom Kielerkanalen og har tatt fatt på kanalene i Nederland. Oda hadde med seg en venninne. De forsøkte en liten snarvei, men båten gikk på grunn, og ble liggende tørt inntil tidevannet kom tilbake. 

Oda betegner hendelsen som turens første krise.

Til reperasjon

REPP: Båten ligger i Amsterdam hvor det nå jobbes for å fikse motoren.
REPP: Båten ligger i Amsterdam hvor det nå jobbes for å fikse motoren. Foto: Oda Pedersen Taule

– En liten strek i regningen. Etter å ha knotet med motoren en stund på egenhånd kontaktet jeg en Yanmar-forhandler for å få hjelp til å finne feilen. En time og 72 euro senere konstaterte han at den ene sylinderen muligens har noe olje eller vann i seg etter jeg gikk på grunn. Jeg har nå flyttet båten til verftet og i morgen tar de alle pengene mine for å ta motoren på land og forhåpentligvis fikse alle mine problemer. Jeg er vanligvis veldig positiv i kjipe situasjoner, men akkurat nå er ikke akkurat stemningen på topp, skriver Oda på Instagram

I Norge

Nå er Ode i Norge mens hun venter spent på hva ekspertene sier om motoren. Om den ikke lar seg reparere, så vet hun ikke hva hun skal gjøre. 

– Utfordringer er til for å løses, sier evig optimistiske bergensjenta. Hun forteller at turen så langt har vært fantastisk, og at hun gleder seg til å komme seg videre, selv om hun hadde håpet å ha krysset Biscaya på dette tidspunktet. 

– Ideen var å krysse Biscaya alene, for å smake skikkelig på det å seile alene, men nå er det mulig at jeg tar med meg hjelp, forteller Oda til Seilas.

 

KLAR: Oda Pedersen Taule legger ut på langtur 1. juli. Ikke alt er på plass.

 

LES: Klar for langtur alene

Oda Pedersen Taule kaster loss 1. juli, men er ikke helt klar.

Vi skrev om Oda i april også, les saken her. 

SOLO: Francois Gabart og Oda i samtale, begge soloseilere, men med ulik erfaring og fartøy.

SOLO: Francois Gabart og Oda i samtale, begge soloseilere, men med ulik erfaring og fartøy.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen