Legende gjør come-back

Robby Naish ble verdensmester som 13 åring, og var i verdenseliten i over 30 år. Etter et opphold på 13 år er han tilbake. Se film.

Robby Naish har nå blitt 50 år, men har ingen planer om å slutte å leke i bølgene. Amerikaneren ble født i California, men familien flyttet til Hawaii på begynnelsen av 70-tallet. Her lærte unggiutten å seile brett av sin far Rick Naish som var aktiv bølgesurfer. I 1976 tok Naish som 13 år sin første verdensmestertittel, og forbløffet verden ved å kunne seile med brettet på høykant.

Kongen av Windsurfing

Robby Naish var sponset av Mistral og var alle brettseileres helt på 70. 80 og 90-tallet. Han vant det meste av profesjonelle mesterskap, og utviklet sporten med høye hopp og saltoer. På 90-tallet, når Kiting begynte å vokse ble han også mester innen den sporten.

Tilbake i bølgene

I begynnelsen av november stilte 50 åringen opp i JP Aloha Classic, som var et PWA-arrangement der hvor hele eliten av windsurfere var samlet. Det var første gang på 13 år at den gamle mesteren deltok i en slikt konkurranse. Naish fikk skikkelig bank, men slo den unge nye stjernen Philip Köster (19). Legenden endte på 17. Plass av 29. Levi Silver vant.